SUSPENZ

Platini se je pritožil

Objavljeno 10. oktober 2015 15.15 | Posodobljeno 10. oktober 2015 15.15 | Piše: STA, K. K.

Oba, tako Blatter kot Platini, ostro zanikata kakršne koli nepravilnosti, češ da je šlo za povsem navadno izplačilo, povezano s Platinijevim svetovalnim delom, ki pa je potekalo veliko let prej, preden je leta 2011 prejel denar.

Messi in Platini

PARIZ – Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) in podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Francoz Michel Platini se je pritožil na 90-dnevni suspenz, ki ga je v četrtek izrekla etična komisija Fife. Zaradi istega vzroka je dan prej ta korak že storil predsednik Fife v odstopu Joseph Blatter. Blatter in Platini sta se znašla v preiskavi švicarskega tožilstva zaradi sumov o finančnih nepravilnostih. Vodja Uefe Platini je tik pred suspenzom vložil kandidaturo za predsednika Fife.

Platini se je znašel v preiskovalnem kolesju zaradi spornega nakazila 1,7 milijona evrov. Gre za sredstva, ki mu jih je nakazal Blatter. Oba, tako Blatter kot Platini, ostro zanikata kakršne koli nepravilnosti, češ da je šlo za povsem navadno izplačilo, povezano s Platinijevim svetovalnim delom, ki pa je potekalo veliko let prej, preden je leta 2011 prejel denar. V Platinijevem imenu je pritožbo na sedežu Fife v Zürichu vložil njegov odvetnik.

Deli s prijatelji