EVROPSKA NOGOMETNA ZVEZA

Platini odstopil

Objavljeno 09. maj 2016 14.28 | Posodobljeno 09. maj 2016 14.28 | Piše: STA, K. K.

Kazen so mu zgolj skrajšali na štiri leta ter prvotno denarno kazen v višini 80.000 švicarskih frankov znižali na 60.000.

Platini pride na obletnico NZS.

LOZANA – Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Michel Platini je tudi uradno odstopil z mesta predsednika Evropske nogometne zveze (Uefe). To je storil v uradni izjavi po odločitvi Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport (Cas) v Lozani, ki je zavrnilo njegovo pritožbo na šestletno prepoved delovanja v nogometu.

Kazen so mu zgolj skrajšali na štiri leta ter prvotno denarno kazen v višini 80.000 švicarskih frankov znižali na 60.000.

»Dobil sem odločitev Casa, ki pa jo imam kot očitno za nepravično. Kazen mi preprečuje, da bi kandidiral za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fife) na naslednjem volilnem kongresu. Z evropskimi nogometnimi zvezami sem se dogovoril, da bom odstopil kot predsednik Uefe. Sam se bom posvetil nadaljevanju boja za svojo pravico na švicarskem sodišču, kjer bom dokazal svojo nedolžnost. Življenje me je mnogokrat presenetilo z lepimi presenečenji, s katerimi zdaj lahko živim,« je sporočil Platini.

Platini je bil do izbruha afere eden od glavnih organizatorjev evropskega prvenstva, ki se bo v Franciji začelo 10. junija, na njem pa po novem tako ne bo mogel biti v nobeni uradni vlogi.

Deli s prijatelji