NEKDANJI NOGOMETAŠ

Pele zapustil bolnišnico in je že nared za Rio 2016

Objavljeno 09. december 2014 21.34 | Posodobljeno 09. december 2014 21.34 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: Pele

Eden najboljših nogometašev na svetu je bil po slovesu od bolniške postelje dobre volje.

Pele

SAO PAULO – Nekdanjega nogometnega zvezdnika Peleja so danes odpustili iz bolnišnice v Sao Paulu, kjer je bil več dni zaradi urološke infekcije. Eden najboljših nogometašev na svetu je bil po slovesu od bolniške postelje dobre volje in se je celo pošalil, da lahko Brazilci nanj računajo na olimpijskih igrah 2016, ki jih bo gostil Rio de Janeiro.

»Naj vas spomnim, da je na olimpijskem turnirju dovoljeno imeti v ekipi tri igralce, ki so starejši od 23 let. No, jaz sem eden od njih,« je 74-letni Pele dejal zbranim novinarjem, ki so ga čakali pred bolnišnico.

Pele je tam preživel kar precej časa. Sprva so mu 13. novembra odstranili ledvične kamne, dva dni pozneje je sicer lahko odšel domov, vendar so ga zaradi infekcije spet sprejeli 24. novembra, nekaj dni je bil celo in intenzivni negi.

Ob drugem odhodu iz bolnišnice pa je brazilska nogometna legenda tudi uradno potrdil govorice in namigovanja v brazilskih medijih, da ima samo eno ledvico. Drugo so mu odstranili že leta 1977, ko je kot profesionalni nogometaš še igral v ZDA za New York Cosmos.

Pele, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je po mnenju mnogih najboljši nogometaš vseh časov. V karieri je na 1363 tekmah zabil 1281 zadetkov. Z Brazilijo, za katero je dosegel 77 golov na 91 tekmah, je bil trikrat svetovni prvak, prvič leta 1958, ko je bil star 17 let. Tedaj je v finalu proti Švedski dosegel dva zadetka. Nekdanji zvezdnik z vzdevkom O Rei oziroma kralj je še zdaj edini nogometaš s tremi svetovnimi zvezdicami.

Deli s prijatelji