NOGOMET

Peklenska sedmica Liverpoola še trese vijolično družino

Objavljeno 19. oktober 2017 11.20 | Posodobljeno 19. oktober 2017 11.21 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Maribora prebolevajo svoj najhujši poraz na evropski sceni.

Utrujeni vijolični bojevniki, ki proti Liverpoolu to pravzaprav niso bili. Foto: Marko Pigac

LJUBLJANA –Še dolgo bo bolela glava nogometaše Maribora po hudem porazu v 3. krogu lige prvakov, ko jih je Liverpool v Ljudskem vrtu demoliral z rezultatom 7:0 (Roberto Firmino 4., 54., Philippe Coutinho 13., Mohamed Salah 19., 40., Axel Oxlade-Chamberlain 86., Trent Alexander-Arnold 90.). Že v uvodnih minutah je Mitja Viler nespametno vračal žogo proti kolegu iz obrambne vrste Marku Šulerju, Salah pa je bil hitrejši in spretnejši z žogo ter jo je lepo spravil do Firmina za uvodni gol. Potem pa kot da so vijolični spustili hlače in nemočno spremljali nogometni rock'n'roll slovitega moštva iz mesta Beatlov. To je bil dvoboj ekip iz povsem različnih nogometnih svetov. »Bili smo preprosto preslabi. To se je pokazalo že po prvi podaji, prvi gol nas je zelo omejil in vse srečanje smo bili slabi. Ko pa tekmo še enkrat pogledam in še enkrat razmišljam o njej – ta postavitev in ti fantje so nas pripeljali v ligo prvakov, tokrat pa smo bili bistveno slabši od tekmecev. Prepričan sem, da bi v idealnem stanju tudi proti Liverpoolu odigrali odlično tekmo. V naši ligi moramo iskati rešitve v napadu, potem pa naletiš na tekmece, kot so Spartak, Sevilla in Liverpool, ko se moraš znati ubraniti. V drugem polčasu sem dodal še enega vezista, pa se je kljub temu zgodilo, da smo točno vedeli, kam ne smemo igrati, a nas je spet slab trenutek pripeljal do tega, da so nas še dvakrat kaznovali,« je ugotavljal trener Maribora Darko Milanič


Izgubili tudi vijolični mladinci

Mladi upi Maribora so v mladinski ligi prvakov vrstnike iz Liverpoola gostili v Lendavi. Gostje so bili boljši z izidom 4:1, častni gol za vijolične je zabil Aljoša Matko. Vrstni red: Liverpool 6 točk, Spartak in Sevilla po 4, Maribor 3.

Redsi iz Liverpoola so povsem pokvarili 26. rojstni dan vijoličnega vezista Damjana Boharja. »Težko je kaj pametnega povedati, lahko rečem, da nas še nobena ekipa ni tako razbila, kot so nas oni. Žal jih moram pohvaliti, ni mi težko, saj so res igrali odlično, mi pa ravno nasprotno. Posledica je, da smo dobili sedem golov. Seveda je hiter zadetek vplival na nas, a da se nam je cela tekma porušila, do tega ne bi smelo priti. Kaj hočemo, vsako napako, ki smo jo naredili, so spremenili v gol, in to je njihova kakovost, zaradi katere so tam, kjer so,« je dejal Bohar. Mitja Viler se je opravičil za napako, ki jo je storil pred prvim zadetkom, in nadaljeval: »Sami smo jim dovolili preveč, ker smo delali napake, kjer jih ne bi smeli, povsem nasprotno, kot smo se dogovorili pred tekmo. Če ni komunikacije, če se ne postaviš pravilno, ti švignejo mimo, saj so izjemno hitri. V nekaterih situacijah bi se dalo bolje reševati zadeve, in to je ta višja raven, na kateri bi radi bili tudi mi. Ne vem, kako bo ta poraz vplival na nas, upam, da ne preveč. Prav gotovo se bomo v podzavesti bali naslednje tekme, a ne prvenstvene.« Mariborčane v soboto čaka tekma 13. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko bodo gostili zadnjeuvrščeno moštvo Ankaran-Hrvatini. Primorci bi znali občutiti bes prvakov, ki pa bodo z neugodnimi občutki čakali na naslednjo preizkušnjo v ligi prvakov, ki bo spet prav z Liverpoolom 1. novembra na kultnem Anfield Roadu. Seveda slovenski prvaki ne bi radi doživeli podobne usode, kot so jo ob najhujšem evropskem porazu v svoji zgodovini. 


Bešiktaš in City stoodstotna

Izidi 3. kroga lige prvakov v skupinah od F do H – Feyenoord: Šahtar Donjeck 1:2 Manchester City: Napoli 2:1, vrstni red: Manchester City 9 točk, Šahtar Donjeck 6, Napoli 3, Feyenoord 0; Leipzig: Porto 3:2 (Kevin Kampl je za Leipzig odigral celo tekmo), Monaco: Bešiktaš 1:2, vrstni red: Bešiktaš 9 točk, Leipzig 4, Porto 3, Monaco 1; Apoel: Borussia Dortmund 1:1, Real Madrid: Tottenham 1:1, vrstni red: Real Madrid 7 točk, Tottenham 7, Borussia Dortmund 1, Apoel Nikozija 1.

 

Deli s prijatelji