ALKOHOL

Paul Gascoigne pijan napadel bivšo

Objavljeno 06. julij 2013 16.30 | Posodobljeno 06. julij 2013 16.30 | Piše: STA, D. P.

Po prenehanju igranja so se težave le še stopnjevale, pijančevanje pa je pustilo posledice tudi na njegovem psihičnem zdravju.

Paul Gascoigne Gazza davnega leta 1998.

LONDON – Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Paul Gascoigne z vzdevkom Gazza se je znova znašel v težavah. Policija ga je namreč pridržala in nato izpustila po domnevnem napadu na bivšo ženo Sheryl ter nekega varnostnika na železniški postaji v severnem predelu Londona. Gazza naj bi bil spet pijan.

Pobuda prijateljev

46-letnik se glede na poročila ni izkopal iz težav z alkoholno odvisnostjo, čeprav je v začetku leta na pobudo kolegov iz angleške nogometne reprezentance prostovoljno odšel na zdravljenje odvisnosti ter je onstran Atlantika na kliniki v Arizoni preživel dva meseca ob stroških, ki so znašali 30.000 ameriških dolarjev.

Varnostnika za vrat

Zadnji spodrsljaj je tako le nova epizoda v življenju nekoč velikega talenta angleškega nogometa, ki ne najde poti iz alkoholne omame. Otoški rumeni mediji so izbrskali, da naj bi očitno vinjeni Gazza v četrtek pozno zvečer na železniški postaji Stevenage zgrabil za vrat varnostnika, nato pa naj bi se lotil še svoje nekdanje žene, ki je želela posredovati. Policija ga je priprla zaradi prijave telesnega napada ter kršitve javnega reda in miru, »saj je bil opit in se je vedel malopridno«. Potem ko je noč preživel na hladnem, pa so ga izpustili na prostost, ne da bi proti njemu vložili obtožnice.

Bogata kariera

Gascoigne je igral za klube, kot so Newcastle, Tottenham, Everton Rangers in Lazio. Zvezdnik svetovnega prvenstva leta 1990, ki je zbral 57 nastopov za Anglijo, je imel že med aktivno kariero težave z alkoholom, s prometnimi nesrečami in spori v zakonu. Po prenehanju igranja so se težave le še stopnjevale, pijančevanje pa je pustilo posledice tudi na njegovem psihičnem zdravju.

Deli s prijatelji