PRIJATELJSKE TEKME

Paragvaj premagal Kamerun, Avstralci prvi v Brazilijo

Objavljeno 30. maj 2014 01.32 | Posodobljeno 30. maj 2014 01.33 | Piše: STA, S. U.

Kamerun je pripravljalno tekmo za svetovno prvenstvo v Braziliji igral brez odsotnih prvih zvezdnikov, kapetana Samuela Eto‘oja in igralca Seville Stephana Mbie.

Nogometna reprezentanca Paragvaja je na prijateljski tekmi v avstrijskem Kufsteinu premagala izbrano vrsto Kameruna z 2 : 1. Že v peti minuti dvoboja je za vodstvo Paragvaja zabil Oscar Romero. Paragvajci so povedli z 2 : 0 v 68. minuti, natančen je bil Roque Santa Cruz. Šele v 75. minuti je Eric Maxim Choupo-Moting znižal izid na 1 : 2. Kamerun je pripravljalno tekmo za svetovno prvenstvo v Braziliji igral brez odsotnih prvih zvezdnikov, kapetana Samuela Eto'oja in igralca Seville Stephana Mbie.

Kamerunci se bodo na SP v predtekmovanju merili v skupini A z gostitelji Brazilci, s Hrvaško in z Mehiko.

Četrtič na svetovnem

Nogometaši Avstralije pa so prva tuja reprezentanca, ki je že pripotovala v Brazilijo, kjer se bo čez 14 dni začelo nogometno svetovno prvenstvo. Varovanci Angeja Postecoglouja so v Curitibo prispeli v sredo zvečer po lokalnem času. Od tam je sledil nov triurni polet v Vitorio v zvezni državi Espirito Santo, kjer bodo opravili sklepne priprave.

Avstralija, ki je na lestvici Fifa trenutno na 59. mestu, bo na SP igrala v močni predtekmovalni skupini B s Čilom, svetovnimi prvaki Španci in finalisti zadnjega SP Nizozemci.

Avstralija bo na SP zaigrala četrtič po nastopih 1974, 2006 in 2010, a že tretjič zaporedoma. V Braziliji jih 6. junija čaka še prijateljska tekma s Hrvaško, ki bo 12. junija v Sao Paulu proti Braziliji igrala uvodno srečanje SP.

 

Izidi prijateljskih nogometnih tekem

četrtek, 29. maj
Paragvaj – Kamerun  2 : 1 (1 : 0)
Litva – Finska 1 : 0 (1 : 0)
Latvija – Estonija 4 : 2 (0 : 0) 11-m
Savdska Arabija – Gruzija 0 : 2 (0 : 1)

Deli s prijatelji