1. SNL

Olimpija z Vanolijem na +3, v Ljudskem vrtu še upajo

Objavljeno 03. maj 2016 11.24 | Posodobljeno 03. maj 2016 11.24 | Piše: Rok Tamše

Zeleno-beli so imeli namreč po preobratu v drugem polčasu na koprski Bonifiki polni izkupiček točk v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije , vijolični pa so po bledi igri v Celju iztržili le mršavi remi ob izidu brez zadetkov.

Nogometaši Olimpije so se po zadetkih Juliusa Wobaya in Denisa Klinarja, v objemu soigralcev, veselili zmage v Kopru. Foto: Jože Suhadolnik

Nogometaši Olimpije so z novim trenerjem Rodolfom Vanolijem, ki je na klopi zmajev debitiral na tekmi proti svojemu prejšnjemu klubu Luki Koper, storili zelo velik in pomemben korak proti osvojitvi naslova državnega prvaka tudi s pomočjo branilcev naslova iz Maribora. Zeleno-beli so imeli namreč po preobratu v drugem polčasu na koprski Bonifiki polni izkupiček točk v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije , vijolični pa so po bledi igri v Celju iztržili le mršavi remi ob izidu brez zadetkov. Razlika med vodilno Olimpijo in drugouvrščenim Mariborom štiri kroge pred koncem državnega prvenstva znaša tri točke. Zdaj je vse v znamenju sobotnega medsebojnega obračuna največjih tekmecev v glavnem mestu.

Zmaga Olimpije ima toliko večjo težo, ker je vodenje ekipe le teden dni prej prevzel Vanoli, ki je tokrat pogrešal kaznovana Miho Zajca in Hrvoja Čaleta ter poškodovanega Blessinga Elekeja. Pri obeh zadetkih zmajev je po zaostanku za gol v prvem polčasu sodeloval Miroslav Radović, obakrat je lepo zaposlil strelca Juliusa Wobaya in Denisa Klinarja. »Fantje so večji del tekme odigrali po dogovoru in se na koncu veselili zaslužene zmage. Nikomur ni bilo lahko v minulem tednu, saj nam je v pripravi na dvoboj v Kopru ponagajalo tudi vreme, posledično pa so bili treningi kvantitativno in kvalitativno okrnjeni. Veseli me dejstvo, da so se igralci odzvali na najboljši možni način, saj nam je ta tekma v psihološkem smislu zelo veliko pomenila. Zmaga na tako zahtevnem gostovanju je več kot dobrodošla pred velikim derbijem, ki nas čaka v soboto v Stožicah,« je dejal Vanoli, ki ga je sodnik Andrej Žnidaršič izključil v podaljšku tekme zaradi pretirano gorečega spremljanja dogodkov na igrišču. »Opravičujem se za svojo reakcijo, ki ni bila namenjena nobeni uradni osebi. Plastenko vode sem spontano zalučal ob tla, zavedam se, da to ni bilo v duhu primernega vedenja, toda resnično upam, da bom ostal nekaznovan,« se je s pepelom posul 53-letni Vanoli. Če Italijan ne bi vodil zmajev s klopi v dvoboju z Mariborom, bi bil to nov psihološki udarec za Olimpijo v že tako izjemno turbulentni pomladi v Ljubljani.

Velika točka Krke v Domžalah

Vsi izidi 32. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Krško : Rudar 1:1 (1300 gledalcev; Damjan Vuklišević 90.; Mate Eterović 32.), Zavrč : Gorica 1:1 (400 gledalcev; Josip Golubar 31.; Rifet Kapić 57.), Celje : Maribor 0:0 (4100 gledalcev; rdeči karton za Željka Filipovića v 91. minuti pri Mariboru), Domžale : Krka 1:1 (350 gledalcev; Antonio Mance 77.; Leo Ejup 93.; rdeči karton za Maria Brkljačo v 84. minuti pri Krki), Luka Koper : Olimpija 1:2 (2200 gledalcev; Jaka Štromajer 36.; Julius Wobay 54., Denis Klinar 68.). Lestvica strelcev: Andraž Šporar (Olimpija) 17 golov, Rok Kronaveter (Olimpija), Blessing Eleke (Gorica, Olimpija) in Jean-Philippe Mendy (Maribor) po 14... Pari 33. kroga: Zavrč – Celje (v petek ob 19. uri), Rudar – Luka Koper, Krka – Krško (obe v soboto ob 17. uri), Olimpija – Maribor (v soboto ob 20.15), Gorica – Domžale (v nedeljo ob 16.55).

Na celjski Areni Petrol je Maribor doživel nov hladen tuš, potem ko mu je uspelo iztržiti le točko. Celje na zadnjih šestih tekmah pod vodstvom novega stratega Roberta Pevnika sploh ne poznajo poraza, saj so v DP premagali Luko Koper in Gorico, remizirali s Krko in zdaj z Mariborom, v polfinalu pokalnega tekmovanja pa so z dvema zmagama izločili Domžale. Proti tako razigranim Celjanom so tudi zaradi nerazumljivih pritiskov njihovih navijačev psihološko razrvani Mariborčani ponovno pokazali igro za pozabo. »Vedeli smo, da je to ena tistih tekem, ko ima zmaga v boju za naslov in zaradi situacije, v kateri smo se znašli, dodaten pomen. Toda pri tem ne smemo pozabljati na nasprotnika. Kdor meni, da nam bo kaj olajšano ali podarjeno, se moti. Celjani se borijo, da bi ostali v ligi, tudi njihova želja je velika. V tem boju nam tokrat ni uspelo zmagati, na srečo pa za uresničitev cilja ostajajo še štiri tekme,« upa trener Maribora Darko Milanič, ki je moral zaradi poškodbe Rodriga Defendija na položaj štoperja preseliti vezista Željka Filipovića. Ta si je celo prislužil izključitev, tako da ne bo mogel pomagati kolegom na velikem derbiju v Ljubljani. Zgodba o širokem izboru enakovredno kakovostnih igralcev tudi zaradi številnih poškodb v Ljudskem vrtu že dolgo ne pije več vode.

 

 

Deli s prijatelji