NAPOVED

Olimpija v črni luknji

Objavljeno 16. september 2013 14.27 | Posodobljeno 15. september 2013 21.58 | Piše: Rok Tamše

V nadaljevanju DP nogometašev je ljubljansko moštvo doživelo tretji zaporedni poraz.

Olimpijin vezist Gabriel Junior Eteme, v sredini, je bil v Zavrču s soigralci nemočen. Foto: Tadej Regent, Delo

Reprezentančnega odmora je konec in slovenski nogometni prvoligaši nadaljujejo tekme državnega prvenstva. Z devetim krogom so minuli vikend končali prvo četrtino DP, ki sta ga vsak po svoje najbolj zaznamovala Zavrč in Olimpija. Ta kluba sta se tudi pomerila v 9. krogu, novinec med prvoligaši Zavrč pa je prizadejal še tretji zaporedni poraz Ljubljančanom, ki ne vidijo izhoda iz hude krize. Predsednik Olimpije Izet Rastoder se je odločil, da za zdaj ne bo zamenjal trenerja Andreja Razdrha, medtem pa mnogi čakajo na klubski razpis za položaj direktorja po odhodu Sanela Konjevića. Razdrhu pod Halozami ni pomagal niti izkušeni dvojec Nikola Nikezić-Milan Anđelković, ki se je po neuspešni avanturi v tujini vrnil v zmajevo gnezdo. Glede na to, da zeleno-bele čaka gostovanje pri razpoloženem Rudarju, mnogi napovedujejo naslednje poglavje črnega scenarija. Kdo bi si mislil, da bo Olimpija po devetih krogih za vodilnim Mariborom zaostajala že za 12 točk.

Na drugi strani so najprijetnejše presenečenje rumeno-zeleni iz Zavrča, ki jih spretno vodi trener Viktor Trenevski, plemeniti vezist iz igralskih časov. Za zdaj ni strahu, da bi se novinci ujeli v past nerealnih pričakovanj, saj z izkušenim moštvom stopajo korak za korakom, od tekme do tekme. Klubsko vodstvo z županom Miranom Vukom na čelu pa tudi pozna realen okvir svojih ambicij, zato trenutni pogled z drugega mesta napoveduje mirno sezono.

Kakšen bo
 evropski Maribor?

Precej bolj vznemirljivo je pri vijoličnih iz Maribora, ki so si v Domžalah priigrali še eno rutinsko zmago in ostali neporaženi. Toda daleč od tega, da bi s svojo igro vzbudili prevelik optimizem pred četrtkovim uvodnim dvobojem v evropski ligi z ruskim Rubinom v Ljudskem vrtu. »Med reprezentančnim odmorom smo imeli intenzivne treninge. Videlo se je, da nekateri igralci še čutijo posledice teh mini priprav. V prihodnjih tednih nas namreč čaka natrpan urnik tekem, tako da smo morali opraviti tovrstno vadbo. Tako smo pri nekaterih igralcih zaradi utrujenosti videli neobičajno veliko tehničnih napak. Pomembno je, da smo osvojili nove tri točke in potrdili vlogo favorita,« je dejal mariborski trener Ante Čačić, ki je po zadnjih zaostrenih odnosih v slačilnici, ko so mu njegovi varovanci očitali arogantnost in slabo komuniciranje, na tekmo prišel v klubski obleki. Večer prej si je ogledal tudi tekmo v Zavrču, kjer je gostovala Olimpija. Na tovrstno obveznost (spremljanje tekmecev) ga je namreč po omenjenem nesporazumu opozoril športni direktor Zlatko Zahovič.

Slovenski prvak gre zdaj v lov na evropske točke. »Moramo še delati na hitrejšem in kakovostnejšem potovanju žoge, v obrambi morajo igralci tesneje pokrivati nasprotnike. Domžale so nas zato skoraj kaznovale, v Evropi bi bili zagotovo kaznovani. Pogledali si bomo posnetke igre Rubina, ki prihaja iz kakovostnejše lige in ima znatno večji proračun. Videli bomo, v kolikšni meri jih lahko omejimo v njihovi igri,« je pojasnil Čačić, ki čaka tudi na vrnitev viroznega Damjana Boharja v moštvo.

Zavrč odličen drugi

Rezultati 9. kroga: Zavrč – Olimpija 2 : 1 (1000 gledalcev; Jože Benko 26., Josip Golubar 50.; Andraž Šporar 35.), Domžale – Maribor 0 : 1 (350 gledalcev; Jean-Philippe Mendy 10.), Rudar – Luka Koper 1 : 0 (700 gledalcev; Leon Črnčič 17.), Gorica – Celje 2 : 0 (600 gledalcev; Gianvito Misuraca 35., Daniele Bazzoffia 86.; rdeči karton Tadej Vidmajer v 50. pri Celju), Triglav – Krka 1 : 0 (500 gledalcev; Mustafa Nukić 89.).

Vrstni red: Maribor (tekma manj) 22 točk, Zavrč 17, Rudar (tekma manj) 16, Gorica in Luka Koper po 15, Olimpija (tekma manj) 10, Domžale 9, Celje 8, Krka (tekma manj) 4, Triglav 4 točki.

Deli s prijatelji