1. SNL

Olimpija tretjič v sezoni premagala Velenjčane

Objavljeno 25. november 2012 19.23 | Posodobljeno 25. november 2012 19.23 | Piše: Mi. S., STA
Ključne besede: 1. SNL

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 20. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji.

VELENJE – Tokrat je bil mož odločitve mladi Andraž Šporar, ki je bil avtor edinega zadetka na tekmi. Velenjčani so sicer zlasti po izključitvi Matica Finka imeli nekaj priložnosti za izenačenje, a so gosti ohranili mrežo nedotaknjeno in so tako trdno še naprej trdno na drugem mestu. Rudar po devetem porazu ostaja predzadnji.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 1500, sodniki: Mertik (Odranci), Tompa (Turnišče) in Kepe (Lendava).
Strelec: 0 : 1 Šporar (47.).
Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Stakić, Rošer (od 62. Firer), Črnčič (od 83. Čonka), Rotman, Jahić, Bratanović (od 62. Podlogar), Klinar, Radujko.
Olimpija: Džafić, Zarifović, Trifković, Šporar (od 70. Vicente), Valenčič (od 72. Baskera), Fink, Nikezić (od 84. Nunič), Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič, Salkić.
Rumeni kartoni: Jahić, Radujko; Fink, Delamea Mlinar, Trifković.
Rdeči karton: Fink (70.).

Velenjčani so takoj po začetku tekme nevarno ogrozili ljubljanska vrata, ko je Denis Klinar prišel do strela z 12 metrov, a meril v Elvisa Džafića. Gosti so nase prvič opozorili v 10. minuti, ko je v kazenskem prostoru poskusil Andraž Šporar, Matjaž Rozman pa je žogo odbil. V dinamičnem začetku pa so bili vseeno konkretnejši v napadalnih akcijah domači, ki so med 13. in 15. minuto kar štirikrat sprožili strel proti ljubljanskim vratom (Aleš Jeseničnik, Denis Klinar, Leon Črnčič, Senad Jahić), vendar se izid ni spremenil.

Po teh priložnostih so pobudo prevzeli gosti, v 25. minuti pa tudi zapravili lepo priložnost. Nekdanji knap Nik Omladič je močno udaril, Rozman je žogo odbil, do nje je prišel Nikola Nikezić, a se je velenjski čuvaj mreže še enkrat izkazal. Slednji je bil najbližje zadetku v 35. minuti, ko je po strelu s 25 metrov zatresel prečko.

Toda s podobne razdalje je bil natančnejši Šporar v 47. minuti in svoji ekipi priboril vodstvo z 1 : 0. Domači trener Aleš Čeh je reagiral z nekaj menjavami, na roko pa mu je šla tudi izključitev Matica Finka v 70. minuti, ki je dobil drugi rumeni karton. Tudi Andrej Razdrh je nato hitro opravil dve menjavi, pričakovano malce osvežil ekipo in učvrstil obrambo za zadnjih 20 minut.

Kljub temu so v končnici tekme imeli domači kar nekaj priložnosti za izenačenje. V 83. minuti je najprej Leon Črnčič po Jeseničnikovi podaji le za las zgrešil ljubljansko mrežo, zatem pa je Matej Podlogar z glavo žogo poslal meter čez ljubljanski gol.

Maribor prepričljivo premagal Koper, Triglav in Aluminj sta se razšla brez zadetkov

Nogometaši Maribora so hitro pozabili na četrtkov poraz v Atenah v petem krogu evropske lige in se ustrezno pripravili na gostovanje nevarnih Koprčanov. Ti so v zadnjem času v naletu in se držijo tretjega mesta. Tudi v Ljudski vrt so prišli z ambicijami, da bi iztržili kaj več. Ovira pa je bila previsoka, Maribor je še enkrat potrdil dominacijo na slovenskih zelenicah. Nogometaši Maribora so premagali Luko Koper s 3 : 0 (1 : 0)

Triglav se je od domačih gledalcev v jesenskem delu poslovil s točko, s katero je zadržal šesto mesto na lestvici. Kranjčani so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec, bili konkretnejši, a jim želenega zadetka ni uspelo zabiti. Aluminij pa je s tretjim remijem sezone vsaj začasno zadržal osmo mesto.

Deli s prijatelji