MENJAVE

Olimpija spet z novim trenerjem

Objavljeno 02. junij 2017 19.26 | Posodobljeno 02. junij 2017 19.27 | Piše: STA, Mo. S.

V Ljubljano je prišel Hrvat Igor Bišćan.

Igor Bišćan.

LJUBLJANA – Hrvat Igor Bišćan je novi trener nogometašev ljubljanske Olimpije. Podpisal je dveletno pogodbo, priprave za prihodnjo sezono pa bo začel 10. junija. Olimpijo čaka prva preizkušnja v novi sezoni že 29. junija v okviru prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo, so sporočili iz ljubljanskega kluba. »Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi razmerami za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Delati začnemo takoj, časa ni na pretek,« je dejal novi strateg ljubljanske zasedbe, medtem ko je predsednik kluba Milan Mandarić izrazil prepričanje, da bodo zmaji z novim trenerjem dobili novo energijo, zagon in odločnost.

Takšnega trenerja potrebujejo

»Dobili smo dobrega trenerja. Bišćana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral za Liverpool. Takšen je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, pa tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni, takega trenerja zdaj potrebujemo v Olimpiji. Klub ima vse razmere za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo,« je dejal Mandarić, ki se je obenem zahvalil dosedanjemu trenerju Safetu Hadžiću. Ta ostaja v klubu in se vrača med oglednike.

Bišćan je nekdanji hrvaški reprezentant. Bogato igralsko kariero je začel in končal v zagrebškem Dinamu, kjer je bil vrsto let kapetan moštva. Leta 2000 je prestopil v angleški Liverpool, kjer je v petih letih odigral 118 tekem. S klubom je leta 2005 proti Milanu osvojil ligo prvakov. Nato se je preselil v Atene, kjer je pri Panatinaikosu preživel dve sezoni. Nogometno kariero je sklenil doma leta 2012, za Hrvaško pa je zbral 15 tekem.

Bišćan je bil v minuli sezoni trener NK Rudeš. Temu klubu se je najprej pridružil kot pomočnik trenerja, a je že kmalu prevzel vlogo glavnega trenerja. Zasedbo iz zagrebškega predmestja, ki je v zadnjih osmih letih nastopala v drugi hrvaški nogometni ligi, je popeljal med elitna moštva hrvaškega nogometa.

Deli s prijatelji