NOGOMET

Olimpija spet na vrhu, pol lige za prvaka

Objavljeno 12. september 2016 11.40 | Posodobljeno 12. september 2016 11.42 | Piše: Rok Tamše

V derbiju 8. kroga nogometne Prve lige Telekom Slovenije je zmaga pripadla Ljubljančanom. Maribor odpor Radomelj zlomil šele po izključitvi Marka Nunića in napredoval pod vrh lestvice.

Sunny Omoregie je dvakrat matiral Radomlje. Foto: Marko Pigac

Tja do 87. minute so Ljubljančani v derbiju kroga lomili odpor simpatičnih Novogoričanov. Junak obračuna je postal Etien Velikonja. Tekmo je resda začel na klopi, a je v 87. minuti prevzel odgovornost in streljal enajstmetrovko. Vratar Gregor Sorčan je šel v pravo smer, a je bil strel premočan. Nekdanji član Gorice Velikonja pa se ob žogi v mreži bivšega kluba ni pretirano veselil. Tragični junak obračuna je postal Andrej Kotnik, ki je ob poskusu izbijanja žoge v svojem kazenskem prostoru zgrešil okroglo usnje, žogo pa je ustavil z roko. »Zadovoljni smo. Komaj smo čakali, da zadenemo. V prvem polčasu smo pokazali nekaj dobrega. Od 60. minute naprej smo stopnjevali ritem. Zmanjkalo je nekaj sreče, a je ta naša energija ustvarjala nove priložnosti,« je po tekmi dejal trener Olimpije Luka Elsner. »Olimpija je imela pobudo, a smo tudi mi ustvarili štiri lepe priložnosti. Ne more pa taka situacija odločiti derbija. Tudi mi smo imeli že take roke, pa nam niso zapiskali. Izgubili smo, a smo igrali dobro,« je povedal trener Goričanov Miran Srebrnič.

Celjanom šaleško-savinjski derbi

Vsi izidi 8. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Domžale : Aluminij 2:0 (800 gledalcev; Marko Alvir 83., Žan Majer 90.), Rudar : Celje 1:3 (1000 gledalcev; Dominik Glavina 16.; Dalibor Volaš 19., 87., Lovre Čirjak 78.), Luka Koper : Krško 1:0 (500 gledalcev; Toni Datković 71.), Maribor : Radomlje 4:0 (2300 gledalcev; Milivoje Novaković 40.; Sunny Omoregie 45., 57., Marko Šuler 51.; rdeči karton za Marka Nunića v 39. minuti pri Radomljah), Olimpija : Gorica 1:0 (3000 gledalcev; Etien Velikonja 87.). Lestvica strelcev: Sandi Arčon (Gorica) in Sunny Omoregie (Maribor) po 5 golov, Lovre Čirjak (Celje) in John Mary (Rudar) po 4 ... Pari 9. kroga: Celje – Domžale, Radomlje – Rudar, Krško – Maribor (vse v soboto, 17. septembra), Aluminij – Olimpija (v nedeljo, 18. septembra), Gorica – Luka Koper (preloženo na sredo, 28. septembra).

Vijolice zasluženo

V Ljudskem vrtu so v obračunu podprvaka Maribora in zadnjeuvrščenih Radomelj vsi pričakovali golijado vijoličnih. To se je tudi zgodilo, a šele potem, ko je bil v 39. minuti zaradi grobega prekrška nad Aleksom Pihlerjem izključen gostujoči napadalec Marko Nunić. Dotlej so sicer Mariborčani nanizali nekaj priložnosti, a je izvrstno branil Aljaž Ivačič, Marwan Kabha pa je stresel prečko. Rdeči karton je šokiral četo trenerja Janija Žilnika, v petih minutah so prejeli dva zadetka, najbolje sta se pred vrati gostov znašla Milivoje Novaković in Sunny Omoregie. V nadaljevanju smo spremljali igro mačke z mišjo, Omoregie se je s svojim petim zadetkom pridružil Goričanu Sandiju Arčonu na vrhu lestvice strelcev, gol z glavo je zabil steber obrambe Marko Šuler. V drugem polčasu so gostitelji še dvakrat stresli okvir vrat (Dare Vršič in Omoregie). »Pričakovali smo tako zaprto igro nasprotnika. Mislim, da se v Ljudskem vrtu proti Mariboru niti ne morejo postaviti drugače. Dokler zdržijo s svojo disciplinirano obrambo, mora biti tekmec vztrajen in počasi lomiti. Res je, da nam je izključitev Nunića olajšala delo, vendar mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali. Kadar koli smo pospešili ritem, smo prišli do priložnosti. V trenutkih, ko smo imeli žogo v posesti, pa je bil nasprotnik nemočen. Lepo smo kombinirali, menim, da so gledalci lahko zadovoljni s predstavo. Videli so štiri gole in številne priložnosti razigranega moštva, ki za takšno podobo na igrišču nujno potrebuje podporo,« je dejal trener Maribora Darko Milanič. »Že ob številčni izenačenosti je naši ekipi težko igrati proti Mariboru, da bi bili enakovredni. Vseeno moram svoje fante pohvaliti, da so poskušali, da so se dobro odzvali tudi po dveh prejetih zadetkih takoj po izključitvi. Trenutno zmoremo to, kar ste videli, prepričan pa sem, da bomo v kratkem pokazali še boljše predstave proti tekmecem, ki so na naši kakovostni ravni,« napoveduje Jani Žilnik.

 

Deli s prijatelji