NOGOMET

Olimpija širi nabor mož pred obračunom z Gorico

Objavljeno 17. september 2015 11.23 | Posodobljeno 17. september 2015 11.24 | Piše: Rok Tamše

Znani so četrtfinalisti nogometnega tekmovanja za pokal Slovenije. Vse bolj vroče pred prvoligaškim derbijem vodilnih ekip v Novi Gorici.

Igralci Olimpije so se v Ivančni Gorici razveselili nove zmage, z leve: Martin Mimoun, Ezekiel Henty, Dejan Djermanović, Denis Klinar in Danilo. Foto: Ljubo Vukelič

Včeraj so še zadnji nogometni prvoligaši opravili obveznosti v drugem krogu pokalnega tekmovanja, danes so že vsi osredotočeni na tekme 10. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kar se tiče dogajanja na igriščih, je v ospredju zanimanja sobotni derbi med drugouvrščemno Gorico in vodilno Olimpijo v Novi Gorici. Goričani so si že v prvem krogu pokala Slovenije privoščili spodrsljaj in izpadli proti tretjeligašu Muri. Tega poraza si ni nihče preveč jemal k srcu, saj so modro-beli nanizali izjemen niz sedmih zaporednih zmag, ki ga je v soboto prekinil šele Maribor (1:4). Spomnimo, da je šla Gorica v novo sezono kot na hitro sestavljena ekipa, ki jo čakata hud boj za obstanek v prvi ligi in preživetje v neugodnem finančnem položaju s precejšnjimi dolgovi. Napovedano večletno sanacijo bo lažje uresničiti z rezultati, kot jih četa trenerja Mirana Srebrniča trenutno dosega. Zdaj jo torej čaka nova zahtevna preizkušnja z zmaji iz glavnega mesta.

»Čaka nas še eno zahtevno srečanje. Olimpija melje vse pred seboj. Imamo teden dni časa za pripravo. Moramo biti bolj sveži, bolj briljantni, boljši v fazi obrambe, kot smo bili proti Mariboru. Moramo izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Fantom zaupam in verjamem, da bomo tudi s pomočjo publike dosegli dober rezultat,« pravi Srebrnič, ki bo imel na voljo najmočnejšo zasedbo, na tribunah pa prav gotovo spet okrog 2500 privržencev. Ti prispevajo zagon Amelu Džuzdanoviću in soigralcem pa tudi vodstvu kluba s predsednikom Harijem Arčonom na čelu, ki ob pomanjkanju sodelavcev zavzeto opravlja tudi po več klubskih poslov hkrati. »To bo pravi dvoboj za prvo mesto. Če zmagamo, smo znova prvi. To je naš cilj na tej tekmi. Velika hvala vsej publiki in navijačem Terror boysom, ki so nas spodbujali tudi po visokem zaostanku proti Mariboru. Mi gremo naprej in verjamem, da z igro nismo razočarali in da bo publika to spoznala ter nas v takem številu podprla tudi v soboto,« je optimističen odličen ofenzivni vezist iz mesta vrtnic.

 

Favoriti gladko v četrtfinale

Včeraj so se v četrtfinale pokalnega tekmovanja uvrstila še zadnja moštva, med njimi Maribor, Domžale in Zavrč. Že prej so to dosegli Celje, Drava, Luka Koper in Olimpija. Izidi včerajšnjih tekem 2. kroga – Ilirija : Domžale 1:3 (Urtelj; Požeg Vancaš, Dobrovoljc, Šišić), Farmtech Veržej : Zavrč 0:4 (Polič 2, Pihler, Glavica), TKK Tolmin : Maribor 0:3 (Volaš, Dervišević, Bajde), Rudar Velenje : Krka (večerna tekma). Prve četrtfinalne tekme – žreb parov še sledi – bodo 21. oktobra, povratne pa teden dni kasneje. 


Na drugi strani Olimpija nadaljuje zmagoviti niz tudi v pokalnem tekmovanju. Uvrstitev v četrtfinale si je priigrala z zmago proti tretjeligašu Ivančni Gorici (3:1). Trener Marijan Pušnik je namenil počitek vratarju Aleksandru Šeligi, branilcema Dejanu Kelharju in Nemanji Mitroviću, vezistoma Roku Kronavetru in Darijanu Matiću ter kapetanu in napadalcu Andražu Šporarju. Po poškodbi je spet zaigral Denis Klinar, poletna okrepitev zeleno-belih. Že v svojem debitantskem nastopu za Olimpijo je zadetek dosegel 20-letni Brazilec Danilo Mariotto dos Santos. »V prvi vrsti bi se zahvalil soigralcem in strokovnemu vodstvu, ki so me od prvega dne brez težav sprejeli medse. Zaradi odličnega vzdušja znotraj moštva so temu primerni tudi dosedanji rezultati. Na začetku sem imel nekaj težav s stegensko mišico, zdaj je vse v najlepšem redu. Tudi življenje v Ljubljani mi zelo odgovarja. Vse je precej bolj mirno in čisto kot v rodni Braziliji. Naj tako tudi ostane,« je dejal Danilo. Olimpija si želi rasti na vseh področjih in, jasno, čim dlje zadržati vodilni položaj na prvoligaški lestvici. V soboto ob 17.45 bodo imeli na severnem Primorskem prvo priložnost za potrditev svoje namere.



Bonifika zavita v tančico skrivnosti

Še naprej je zelo intrigantno dogajanje v obalnem prvoligašu Luki Koper in okoli njega. Novih uradnih informacij o igralskem kadru (morebitnih prihodih) in statusu trenutnega trenerja Nedžada Okčića ni. Rumeno-modri so registrirali 29-letnega Davorja Škerjanca, nekdanjega napadalca Primorja, Olimpije, Krke, grškega Ethnikosa in srbskega Voždovca. Koprčani so se medtem uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja, bolj skromni so, ko gre za prvoligaške točke; zasedajo 8. mesto z osmimi točkami, nazadnje so doživeli poraz v Zavrču. Očitno se na Bonifiki pripravljajo na nov zalet pod komando župana Borisa Popoviča, ki bo menda kmalu razkril strategijo delovanja in cilje kanarčkov v tej in prihodnjih sezonah.

 

Deli s prijatelji