POLETNI NAKUPI

Olimpija s podobo mlade izbrane vrste

Objavljeno 22. junij 2015 14.49 | Posodobljeno 22. junij 2015 14.51 | Piše: R. T.

V ljubljanskem nogometnem prvoligašu so šli po poletnih nakupih. Prva novinca v zmajevem gnezdu sta Aljaž Krefl in Denis Klinar iz Rudarja, kjer je predsednik kluba postal Mitja Kamenik.

Generalni direktor Olimpije Ranko Stojić in Aljaž Krefl napovedujeta novo obdobje zeleno-belih.

»Pripeljati želimo še kakšnega nadarjenega domačega nogometaša, saj je ravno to največji kapital za naš klub. Aljaž Krefl je poleg Šporarja, Zajca, Bajrića in Kapuna že peti mladi slovenski reprezentant v našem moštvu. Veliko pozornosti bomo v prihodnje posvetili tudi najbolj nadarjenim fantom iz lastne nogometne šole,« pravi generalni direktor nogometašev Olimpije Ranko Stojić, potem ko mu je že uspel dober posel v Šaleški dolini. Iz velenjskega Rudarja je namreč v Stožice poleg 21-letnega levega bočnega branilca Krefla zvabil dve leti starejšega desnega bočnega branilca Denisa Klinarja, oba pa sta podpisala štiriletno pogodbo. Trener Marijan Pušnik počasi že dobiva podobo prenovljene obrambne vrste, kjer mu za udarno postavo manjka še en centralni branilec, ki bo igral ob Nemanji Mitroviću.

Kamenik na čelu Rudarja

Po napadalcu Ivanu Firerju, odšel je v Celje, so torej velenjski knapi izgubili že tretjega člana udarne postave. So pa zato dobili novega predsednika, potem ko je še drugi mandat potekel Dejanu Radovanoviču, ki ni želel nadaljevati dela na čelu kluba, a bo ostal v nogometni družini. Nov predsednik Rudarja je Mitja Kamenik. Čaka ga zahtevno delo, saj se je klub zaradi težav in varčevalnih ukrepov v Premogovniku Velenje, ki je glavni pokrovitelj kluba, znašel na neke vrste prelomnici glede prvoligaškega življenja. »V tem trenutku ne bomo nakupovali, osredotočili se bomo na naše mladince in na tiste igralce, ki jim je potekla pogodba. Danes je ekipa opravila prvi trening, v ponedeljek pa se bodo zbrali vsi igralci. V roku 14 dni bomo podpisali pogodbe s tistimi, ki se bodo dokazali, in tistimi, ki bodo homogeni ekipi dali svoj prispevek,« je v petek pojasnil Kamenik in izrazil pričakovanja pred novim izzivom: »Verjamem, da se bo tudi za nas našla neka svetla luč na koncu predora in da bomo Rudar spravili na prave tire. Upravni odbor temelji na mladih, stari smo od 33 do 43 let. To so ljudje, ki so ambiciozni, ki imajo svoje cilje in so tudi vplivni na svojih položajih. Z vsakim posebej sem imel pogovore, tako da verjamem, da bomo našli pravo pot in rešili Rudar. Veselim se izziva, da NK Rudar postane stabilen prvoligaš.«


Čakajoč na evropske tekmece

Danes opoldne bo v središču pozornosti nogometne javnosti žreb parov v kvalifikacijah za ligo prvakov in evropsko ligo. Slovenski prvak Maribor čaka na tekmeca v 2. krogu kvalifikacij za LP, vijolični so nosilci. V takšni vlogi sta tudi pokalni zmagovalec Luka Koper in Domžale v žrebu parov 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo, med katerimi bo tudi Celje, ki pa nima statusa nosilca.


 

 

Deli s prijatelji