EVROPSKA LIGA

Olimpija s 3 : 1 nadigrala Slovake

Objavljeno 19. julij 2013 00.41 | Posodobljeno 19. julij 2013 00.43 | Piše: STA, Mo. S.

Obe ekipi sta že v prvem polčasu dobili rdeči karton, pri domačih Antonio Delamea Mlinar, pri gostih pa Babatounde Bello.

LJUBLJANA – Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi 2. predkroga evropske lige premagali slovaško Žilino s 3 : 1 (2 : 0). Ljubljanski nogometaši so proti Žilini pokazali najboljšo predstavo v sicer kratki sezoni in zasluženo gredo na povratno tekmo s prednostjo dveh zadetkov. Tako imajo zelo ugodno izhodišče pred povratnim srečanjem na Slovaškem.

Po enakovrednih uvodnih 15 minutah, ko sta si ekipi pripravili po eno polpriložnost, pri Ljubljančanih je od daleč s prostega strela meril Nik Omladič, a v vratarja Martina Dubravko, pri gostih pa prav tako s prostega strela z dobrih 25 metrov mimo Jakub Paur, so domači povedli v 19. minuti. Zajko Zeba je z globinsko podajo našel Andraža Šporarja, ki je kljub svojemu čuvaju prišel do strela s slabih 20 metrov in po tleh zadel v levi spodnji kot vrat Žiline.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek ob 17.30 na Slovaškem.

Rutinirano za 2 : 0

V 22. minuti je s plasiranim strelom v nasprotni kot poskusil Zeba z leve strani, a je bil le malce premalo natančen. Zato pa je bil natančnejši Enis Đurković v 26. minuti, ko se je po novi lepi podaji Zebe znašel sam pred Dubravko in ga rutinirano premagal za 2 : 0. V 34. minuti je z roba kazenskega prostora malce z desne mimo gola meril Zeba, v 41. minuti pa je domača ekipa na igrišču ostala le z deseterico, saj je sodnik izključil Antonia Delameo Mlinarja, potem ko je v gneči z glavo udaril Paurja.

Slovaki so nato prek Babatoundeja Bella imeli priložnost na drugi strani, vendar je Elvis Džafić dobro posredoval. Tik pred koncem polčasa pa je estonski sodnik izključil tudi igralca Žiline Bella, potem ko je ta dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Omladičem.

Tik pred koncem še tretji zadetek

V uvodu drugega polčasa je najprej zagrozil rezervist Michal Škvarka s prostega strela, na drugi strani pa je v 51. minuti od daleč nevarno sprožil Davor Bagarić, izkazal pa se je Dubravka. Sledilo je zatišje, kar zadeva priložnosti, Slovaki so na trenutke pritisnili, a je ljubljanska obramba pravočasno posredovala.

Na drugi strani je v 71. minuti mimo gola streljal Bagarić, deset minut pozneje pa je Omladič sprožil z 18 metrov, slovaški vratar pa se je spet izkazal. V 82. minuti pa so Slovaki dosegli pomemben gol v gosteh, potem ko je Škvarka podaji Roberta Picha neoviran z desetih metrov žogo poslal v mrežo. Ko je kazalo, da se bo tekma končala z 2 : 1, pa je lepo prodrl Djordje Ivelja in s strelom malce iz kazenskega prostora postavil končnih 3 : 1.

Deli s prijatelji