1. SNL

Olimpija premagala novomeško Krko

Objavljeno 25. november 2015 22.33 | Posodobljeno 25. november 2015 22.33 | Piše: STA, Ma. F.

Nogometaši Maribora so premagali Gorico.

Nogometaši Olimpije nadaljujejo uspešno serijo, saj so še na sedmi zaporedni tekmi ostali nepremagani. A proti Krki se do 13. zmage v sezoni niso sprehodili, kot bi glede na stanje na prvenstveni razpredelnici marsikdo pričakoval in kot mogoče kaže končni izid 3 : 1. Novomeščani niso znali kaznovati njihovega ležernega začetka, čeprav so za to imeli kar nekaj priložnosti. Ko pa so Ljubljančani srečno povedli, se je razlika v kakovosti vendarle pokazala, do konca je bilo le vprašanje, s kakšnim rezultatom bodo varovanci Marijana Pušnika prišli do novih treh točk.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostila Gorico, Krka pa bo dan prej gostovala v Velenju.

Maribor – Gorica 4 : 2

Nogometaši Maribora so v preloženi tekmi 18. kroga z zanesljivo igro odpravili Gorico in še naprej vztrajno lovijo vodilno Olimpijo. Termometer na stadionu v Ljudskem vrtu je kazal okoli ničle. Gorica se je v preteklosti izkazala kot neugoden tekmec, z visokim z zgolj štirimi točkami zaostanka za državnimi prvaki pa je Mariborčanom dala dodatno motivacijo.

Maribor bo v 19. krogu v soboto gostil Zavrč, Gorica pa bo dan pozneje gostovala v Ljubljani.

Krško – Domžale 1 : 1

Domžalski nogometaši v tej sezoni v gosteh še niso izgubili. Tokrat so bili sicer blizu prvemu porazu, saj so Krčani vodili vse do 89. minute. Takrat pa je goste rešil Matic Črnic. Kljub le točki so Domžalčani še malce trdneje na tretjem mestu, saj je njihova zasledovalka Gorica izgubila in zdaj zaostaja za dve točki za tretjim mestom. Krčani pa so se s skupno 15 točkami (kar 12 so jih osvojili doma) izenačili z devetouvrščenimi Celjani.

Krško bo v 19. krogu v soboto gostilo Celje, Domžale pa bodo gostovale v Kopru.

Deli s prijatelji