NOGOMET

Olimpija počasi prihaja k sebi

Objavljeno 18. julij 2017 10.20 | Posodobljeno 18. julij 2017 10.21 | Piše: Rok Tamše

Pester uvod državnega prvenstva nogometašev.

Abass Issah, v dvoboju s kapetanom Celja Juretom Travnerjem, se v dresu Olimpije uveljavlja kot vse boljši strelec. Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Že v uvodnem krogu 27. sezone Prve lige Telekom Slovenije smo videli vse tisto, kar smo spoznali v prejšnji sezoni. Za najbolje organizirane in finančno najboljše klube z najboljšimi igralci ne bo nikakršnega sprehoda. Prvak Maribor je imel težko delo, da je strl odpor tradicionalno žilavega Aluminija, Rudar in Krško sta doma premagala evropska Gorico in Domžale, nova prvoligaša Ankaran in Triglav sta se razšla brez zadetkov, najbolj prepričljiva (vsaj rezultatsko) pa je bila Olimpija v obračunu s Celjem.


Prenovljena zasedba Olimpije z novim trenerjem Igorjem Bišćanom je potrebovala veliko časa, da je strla odpor agresivnih Celjanov. Po evrogolu Gorana Brkića s prostega strela v finišu prvega dela so zmaji ekspresno dosegli še dva zadetka na začetku drugega polčasa (bliskovit prodor Abassa Issaha in natančen projektil Ricarda Alvesa z 20 m) in zmagovalec je bil odločen. »Zadovoljen sem tako z igro kot rezultatom. Po izpadu iz Evrope smo potrebovali kakovosten začetek prvenstva. Fantje so na najboljši način izpolnili moje želje in zahteve, na koncu smo zasluženo zmagali. Zdaj se lahko v pozitivnem ozračju pripravljamo na naslednje tekme. Mislim, da se je čutila pozitivna energija, želja skozi celotno tekmo. Bili smo pripravljeni dati vse za pozitiven rezultat,« je dejal Bišćan. Stratega Gorice in Domžal, Miran Srebrnič in Simon Rožman, sta dodobra premešala udarni predstavi zaradi obveznosti v kvalifikacijah za evropsko ligo. Kombinirani postavi nista bili kos Krškemu oziroma Rudarju. Na klopi Krčanov je z zmago debitiral hrvaški trener Stipe Balajić: »Dobro smo bili pripravljeni in izkoristili svoje priložnosti. Ob večji mirnosti in zbranosti bi lahko dosegli še kakšen gol. Res je, da je treba imeti tudi malo sreče proti Gorici, ki igra na evropski sceni.« Povsem logično je, da so Goričani in Domžalčani minuli vikend žrtvovali prvenstvene točke za evropski uspeh in nemali denar, ki ga ta prinese. V četrtek jih čakata povratna dvoboja 2. kroga na domačih tleh; Gorica bo lovila zaostanek 0:2 proti Panioniosu, Domžale pa bodo branile prednost 2:1 proti Valurju. 


Dva gola Škrbića v Krškem

Rezultati 1. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije - Ankaran-Hrvatini: Triglav 0:0 (brez gledalcev), Maribor: Aluminij 1:0 (2200 gledalcev; Aleks Pihler 6.), Krško: Gorica 2:1 (1400 gledalcev; Miljan Škrbić 50., 56.; Amarachi Osuji 65.), Rudar: Domžale 2:1 (800 gledalcev; Milan Tučić 32., Jakob Novak 88.; Petar Franjić 38.), Olimpija: Celje 3:1 (1500 gledalcev; Goran Brkić 42., Abass Issah 49., Ricardo Alves 51.; Filip Dangubić 77.). Pari 2. kroga: Aluminij - Krško (v petek ob 18. uri), Triglav - Maribor (v soboto ob 16.50), Rudar - Ankaran (v soboto ob 20. uri), Domžale - Celje (v nedeljo ob 18. uri), Gorica - Olimpija (v nedeljo ob 20.20).


 

Deli s prijatelji