SLOVENSKI NOGOMET

Olimpija: novemu trenerju že kazen, kamenjali so vratarja

Objavljeno 04. maj 2016 18.20 | Posodobljeno 04. maj 2016 18.21 | Piše: STA, Mo. S.

Disciplinski sodnik Rogelj je znova kaznoval tudi Maribor zaradi novega izgreda njihovih navijačev.

Rodolfo Vanoli.

LJUBLJANA – Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je novega trenerja ljubljanske Olimpije Rodolfa Vanolija kaznoval s plačilom 500 evrov denarne kazni, potem ko je bil izključen proti koncu tekme na Bonifiki, ko so njegovi varovanci nogometaše Luke Kopra premagali z 2 : 1.

Vanoli, ki je uradno debitiral 1. maja v Kopru proti svoji nekdanji ekipi, bo tako lahko vodil Ljubljančane na sobotnem derbiju v Stožicah. Poleg trenerja Olimpije je disciplinski sodnik kaznoval tudi ljubljanski klub s plačilom 1450 evrov. »Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni, metanje dveh kamnov na igrišče, pri čemer je eden zadel vratarja domače ekipe, predkaznovanost,« je zapisano v obrazložitvi.

Nova kazen tudi Mariboru

Disciplinski sodnik Rogelj je znova kaznoval tudi Maribor zaradi novega izgreda njihovih navijačev. Mariborčani bodo morali plačati vsega skupaj 1600 evrov kazni zaradi »nešportnega in neprimernega vedenja navijačev«. Gre za prižiganje bakel na tribuni, odvrženo petardo znotraj ograjenega dela igrišča, odvrženo plastenko na igralno površino in predkaznovanost. Ob tem pa bodo morali plačati še 300 evrov dodatne kazni zaradi nešportnega vedenja več igralcev – štirje rumeni in rdeči karton.

Željko Filipović, ki je bil izključen na zadnji tekmi v Celju, bo moral počivati na prihajajočih dveh tekmah Maribora v slovenski prvi nogometni ligi. Član Krke Mario Brkljača bo zaradi izključitve na tekmi, žalil je sodnika, za kar se je opravičil, moral počivati eno prvenstveno tekmo.

Deli s prijatelji