PRVA LIGA

Olimpija nadaljuje serijo odličnih predstav

Objavljeno 24. avgust 2015 00.46 | Posodobljeno 24. avgust 2015 00.46 | Piše: STA, Ma. F.

Ljubljančani so premagali Celje s 6 : 0.

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije so v tekmi 7. kroga 1. SNL v Ljubljani premagali Celje s 6 : 0 (2 : 0).

Olimpija nadaljuje serijo odličnih predstav in visokih zmag. Po uspehu nad Koprom (4 : 1) in Mariborom (3 : 0) je napolnila tudi mrežo Celja, tekmeca, s katerim se je v zadnjih letih mučila. Zadnjič ga je premagala marca leta 2013, Celjani pa so dobili zadnje štiri medsebojne obračune v Stožicah.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila Rudar, Celje pa doma igralo proti Domžalam.

Gorica – Krško 3 : 1

Nogometaši Gorice so hitro preboleli šok iz pokala, od katerega so se poslovili po porazu z Muro, in zabeležili še šesto zaporedno prvenstveno zmago, s katero so obdržali prvo mesto na razpredelnici. Poraz v pokalu očitno ni pustil nobenih posledic, saj so takoj prevzeli pobudo, ki jo je z zadetkoma kronal zelo razpoloženi novinec v goriški vrsti Marko Nunić. Ta je po znižanju Krškega poskrbel za nekaj negotovosti, saj ga je sodnik izključil, toda domači so znali nadzorovati rezultat tudi z igralcem manj, še več, dosegli so še tretji gol, z njim pa praktično rešili vprašanje zmagovalca.

Krka – Luka Koper 2 : 4

Po prvem polčasu na Portovalu nihče ni pričakoval, da bo drugih 45 minut zelo razburljivih. V drugem polčasu je namreč padlo šest golov, rdeči karton pa je prejel Damir Hadžić. Primorci so se s tremi točkami rešili zadnjega mesta in skočili na sredino prvenstvene lestvice.

Deli s prijatelji