NOGOMET

Olimpija in Maribor tekmujeta v problemih

Objavljeno 12. april 2016 12.00 | Posodobljeno 12. april 2016 12.00 | Piše: Rok Tamše

Na nogometni sceni odmevata rezultatski flop zmajev in afera Ibraimi pri vijoličnih.

Je mar konec ljubezni med Agimom Ibraimijem in navijači Maribora? Foto: Marko Pigac

Na slovenski nogometni sceni odmeva nov spodrsljaj Olimpije v tekmi z Zavrčem, ko so zmaji na domačem stadionu srečno iztržili komaj neodločen izid, s tem pa se jim je Maribor šest krogov pred koncem državnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije približal na dve točki razlike. Trener Olimpije Marko Nikolić se je posul s pepelom: »Za najslabšo igro v tem delu sezone vso odgovornost prevzemam na svoja pleča. Glede na to, da razpolagamo z zelo skromnim številom napadalcev, sem storil nekaj, česar ne bi smel. Z določenimi menjavami oziroma potezami sem namreč porušil ravnovesje v igri, kar je do zdaj sicer zelo dobro delovalo.« Šef je povedal svoje, kritiki že omenjajo pregnanega bivšega trenerja Marijana Pušnika, toda kaj, ko so se v zmajevem gnezdu nakopičili še drugi problemi. Blessing Eleke si je (lažje) poškodoval stegensko mišico ob proslavljanju zadetka, Julius Wobay si je s katastrofalnim pristopom prislužil rezervno klop, prvi vratar Nejc Vidmar je še vedno odsoten zaradi vnetja obraznega živca, samozavest moštva je po dveh remijih na psu, v soboto pa je na sporedu derbi Ljubljanske kotline v Domžalah. Prav tam bo znova na veliki preizkušnji značaj ekipe, ki naskakuje prvi naslov prvaka po dvajsetih letih suše.

Medtem so v Mariboru pozdravili zmago proti Domžalam ob prvencu Milivoja Novakovića v vijoličnem dresu. »Dobro je za vsakega napadalca, ko zadene. Že zaradi samozavesti. Imel sem nekaj priložnosti, ki jih nisem izkoristil, tokrat mi je uspelo. Ne smemo pozabiti, da sem bil dolgo odsoten z igrišč, vračal sem se po vmesnem premoru in poskušal nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti. Trudim se, da sem na želeni ravni in da se na najboljši način vklopim v ekipo. Velika zahvala z moje strani vsem za podporo, ekipi, klubu in navijačem,« je sporočil Novagol. Toda bolj kot to odmeva afera Ibraimi, ki so jo po nesrečnem petkovem obisku treninga zakuhale Viole. Kako je lahko več kot desetnija navijačev neovirano prekinila trening prvakov v Ljudskem vrtu, kjer so padale hude obtožbe in je bilo vse skupaj na robu fizičnega obračunavanja? Očitno se je nekdo uštel s servisiranjem šokterapije s prezentacijo navijaških zahtev, saj je vsa zadeva ušla izpod nadzora. Makedonski reprezentant Agim Ibraimi je povzdignil glas in se postavil po robu športnemu direktorju Zlatko Zahoviču. Posledica je javno pranje umazanega perila iz Ljudskega vrta na straneh športnega časnika EkipaSN, ki po Ibraimijevih besedah znova razkriva milo rečeno Zahovičevo nespodobno komuniciranje. Nehote smo se spomnili njegovih septembrskih verbalnih izpadov v Zavrču, kjer so vijolični izgubili. Njegovo vedenje je takrat brez kakršnih koli zadržkov razkril prvi mož Zavrča Miran Vuk. Toda on je vendarle Zahovičev tekmec. Vuk in Zahovič se bosta spet srečala v Halozah že v četrtek, na prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, že jutri pa se bosta v mestu ob Savinji v pokalnem polfinalu udarila Celje in Domžale.

Krško hit pomladi

V zadnji tekmi 29. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije je Krško na Obali premagalo Luko Koper z golom Dina Hotića v 35. minuti. Krčani so po Domžalah in Celju dobili še tretjo tekmo v gosteh zapored. Moštvo trenerja Tomaža Petroviča je najuspešnejše po sedmih tekmah v spomladanskem delu prvenstva, saj je zbralo 15 točk (pet zmag in dva poraza).

 

Deli s prijatelji