KONEC UGIBANJ

Olimpija ima novega trenerja, to je Marijan Pušnik

Objavljeno 10. junij 2015 15.06 | Posodobljeno 10. junij 2015 15.07 | Piše: STA, M. U.

Obljublja red, kri, pot in disciplino, rezultatov ne.

Foto: osebni arhiv Marijana Pušnika

LJUBLJANA – Novo vodstvo nogometnega kluba Olimpije je končalo ugibanja, kdo bo novi trener. To je postal 54-letni Korošec Marijan Pušnik, ki je nazadnje deloval na Japonskem, v slovenskem prostoru pa je kot trener že sodeloval s Celjem, z Mariborom in Rudarjem iz Velenja.

»Hoteli smo mladega trenerja. Mogoče Marijan po letih ni, toda po duhu in energiji prekaša mlajše, poleg tega pa ima še izkušnje. Lahko rečem, da smo dobili trenerja, katerega filozofija je enaka moji in predsednika Milana Mandarića. Ima enake poglede na nogomet in na življenje kot midva, je entuziast, ki zna delati individualno in globalno,« je poln hvale na račun Korošca direktor Olimpije Ranko Stojić, ki se je kljub nekaterim drugačnim napovedim odločil za slovenskega strokovnjaka.

Obljublja red, kri, pot in disciplino, rezultatov ne

»Rezultatsko nočem dajati nobenih obljub, lahko rečem le, da bomo delali trdo. Olimpijo sem spremljal tudi iz tujine, opazil sem mnoge stvari, nekaj reči sem že zasledil tudi tukaj. Disciplina bo na mnogo višji ravni kot do zdaj, s tem pa ne mislim kritizirati dela mojih predhodnikov. O njih me ne boste slišali govoriti, nočem si ustvarjati sovražnikov, ki jih nimam,« so bile prve besede Pušnika, ki je potrdil, da ni potreboval veliko časa, da je sprejel ponudbo Olimpije.

Deli s prijatelji