NOGOMET

Olimpija ima novega predsednika: Klub v odličnem stanju

Objavljeno 15. junij 2015 14.55 | Posodobljeno 15. junij 2015 14.55 | Piše: STA, K. K.

Milan Mandarič, ki je vodil že Portsmouth, Leicester in Sheffield Wednesday, je za Olimpijo odštel štiri milijone.

Ko nekaj ljubiš, potem si uspešen v tem, pravi Mandarić.

LJUBLJANA – Srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić je tudi uradno postal novi predsednik slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane. Na izredni volilni skupščini so ga delegati, teh je bilo 54, podprli soglasno. »Dobil sem klub v odličnem stanju, kar je zame novost, glede na to, v kakšnem stanju sem prevzemal prejšnje klube. Prihajam z veliko željo. Vsi klubi so veliki, toda Olimpija je Olimpija, predstavlja glavno mesto, predstavlja nogomet. Uporabil bom vse izkušnje za dobro našega kluba,« je med drugim povedal novi predsednik, ki je Olimpijo prevzel z vložkom štirih milijonov evrov.

Uspešen v Veliki Britaniji

»Rad imam nogomet. Ko nekaj ljubiš, potem si uspešen v tem. Potrebuješ pa podporo. Verjetno bodo napake tu in tam, ampak naredil bom vse za dobro kluba,« je še povedal Mandarić, ki zadnjih 16 let vodil angleške klube, prvi je bil Portsmouth, nato Leicester in nazadnje Sheffield Wednesday. 

Mandarić je na mestu predsednika zamenjal Izeta Rastoderja, ki je ob slovesu s tega mesta povedal: »Danes je športno društvo Nogometni klub Olimpija Ljubljana zdrav klub brez dolgov, kar je prvi pogoj za uspešno nadaljevanje dosedanjega dela.«

»Najprej se bomo osredotočili na prvo ekipo, da bomo konkurenčni. Imamo generalnega direktorja, ki je človek z izkušnjami, odličnega prvega trenerja ... Gospod Rastoder je naredil veliko, pošteno je opravil svoj posel, zdaj pa je čas, da to nadgradimo. Mislim, da se z današnjim dnem začenja nova era Olimpije. Verjamem, da bomo nekega dne, ko bomo pogledali nazaj, lahko rekli, da smo naredili, kar smo obljubili,« je še povedal Mandarić.

Njegovo delo je minilo tudi v luči precejšnjih kritik, predvsem navijačev Green Dragons. »Za nekatere sem bil morda junak, za druge spet bedak. Ko sem prevzel Olimpijo, je bila globoko v dolgovih. Zdaj je to klub brez enega samega evra dolga, s plusom v klubski blagajni. Ljubezen do športa, predvsem pa nogometne Olimpije, je bila tista, ki mi je pomagala, da sem znal družini razložiti, zakaj sem toliko časa in denarja vlagal v nogomet,« je pred dnevi javnosti sporočil Rastoder.

Spremembe v vodstvu

»Novemu vodstvu želim veliko pozitivne energije, volje, podpore in navsezadnje sreče za boljši jutri vaše in naše Olimpije. Prepričan sem, da se je Olimpijina zgodba šele dobro začela in da smo blizu času, ko bo Olimpija spet postala trofejni klub,« je še povedal nekdanji predsednik.

Olimpija bo sezono tako začela v precej spremenjeni podobi, kar zadeva vodstvene kadre. Med drugim je generalni direktor postal Ranko Stojić, glavni trener pa Marijan Pušnik.

Deli s prijatelji