NOGOMET

Odlični Jan Oblak rešil Atletico

Objavljeno 15. april 2015 01.39 | Posodobljeno 15. april 2015 01.39 | Piše: STA, T. L.

Juventus je ugnal Monaco.

LJUBLJANA – Madridski obračun med Atleticom in Realom v prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov se je končal brez golov, eden najvidnejših posameznikov pa je bil domači vratar Jan Oblak. Nogometaši španskega kraljevskega kluba, ki tudi branijo lansko lovoriko iz Lizbone, so bili v prvem polčasu absolutni gospodarji na stadionu Vicenteja Calderona, a njihove načrte je pokvaril slovenski reprezentant Oblak.

Gorenjec je že v tretji minuti z bravurozno obrambo zaustavil imenitno priložnost Bala, pet minut pozneje pa je zanesljivo posredoval po prostem strelu Ronalda. V nadaljevanju so gostitelji nekoliko vzpostavili ravnotežja, osrednja osebnost dvoboja pa je bil še naprej 22-letni Oblak, ki je zbral skupno pet spektakularnih obramb.

V drugem polčasu je trenutno drugouvrščena ekipa v španskem prvenstvu imela jalovo premoč in madridski 'prvi polčasi se je končal brez zadetkov.

Juventus boljši

Juventus in Monaco sta se doslej le dvakrat pomerila v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, v sezoni 1997/98 je italijanska zasedba v polfinalu zmagala s skupnim izidom 6 : 4. Zasedba iz kneževine je svojo moč dokazala že v osmini finala, ko je izločila favorizirani Arsenal iz Londona, svoje lepo negovane nogometne mišice je pokazala tudi v uvodnih dvajsetih minutah v Torinu, ko je nekajkrat resno ogrozila vrata Buffona, najnevarnejši pa je bil Ferreira-Carrasco.

Izbranci Allegrija so v drugi polovici tekme vendarle izkoristili prednost domačega igrišča. Edini gol so dosegli v 57. minuti, ko je Portugalec Carvalho v svojem kazenskem prekršku na nedovoljen način zaustavil Španca Morato, z 11 metrov pa je zadel Vidal.

V sredo bo portugalski Porto gostil nemški Bayern, francoski PSG pa špansko Barcelono. Vse štiri povratne četrtfinalne tekme bodo na sporedu 21. oziroma 22. aprila.

Deli s prijatelji