ZAČETEK SEZONE

Od razsula do klape, ki zaseda vrh lestvice

Objavljeno 26. avgust 2015 12.55 | Posodobljeno 26. avgust 2015 12.57 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Gorice so najprijetnejše presenečenje začetka sezone v prvi ligi.

Trener Gorice Miran Srebrnič, levo, s pomočnikom Andrejem Komcem Foto: Igor Zaplatil/Delo

Na severnem Primorskem spet ponosno gledajo na nogometaše in vodstvo Gorice, kjer so v zadnjih letih doživljali milo rečeno nenavaden poskus italijanizacije z dobro znanim klavrnim koncem. Klub se je znašel na robu obstoja, vodenje so v svoje roke spet vzeli domači ljudje s predsednikom Harijem Arčonom in zastavili načrt za ozdravitev modro-belega kolektiva. Pripravljeni so na dolgoročno finančno sanacijo kluba, prav tako na potrpežljivost na športnem področju, a so jih igralci s strokovnim vodstvom na startu državnega prvenstva nadvse prijetno presenetili. Gorica niza zmage, po uvodnem porazu proti Olimpiji v Ljubljani jih je nanizala kar šest zapored in je zasluženo na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije z 18 točkami, le dve manj ima Olimpija, prvak Maribor zaostaja za sedem točk.

Nazadnje je v novogoriškem športnem parku padel novinec Krško. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so zadnje pol ure tekme odigrali celo z igralcem manj, saj je bil izključen dvakratni strelec Marko Nunić. Na koncu je bil izid 3:1 za Goričane (tretji gol je zabil še Amel Džuzdanović), ki so tako sprali grenkobo izpada iz pokalnega tekmovanja proti tretjeligašu Muri. »Prvi polčas je bil najboljši v tej sezoni. Dosegli smo dva gola in ob tem odigrali precej lepih akcij in si ustvarili kopico priložnosti. V nadaljevanje smo šli preveč ležerno in tekma se je po enajstmetrovki in izključitvi zapletla. Ohranili smo dobro postavitev na igrišču in vknjižili dragoceno zmago,« je dejal Srebrnič, ki ostaja trdno na tleh, saj se zaveda, da se bodo v nadaljevanju prvenstva tekmeci povsem drugače lotili dvobojev z Gorico. Pred začetkom sezone so jim mnogi napovedovali krčevit boj za obstanek, saj so po popolni finančni suši, velikih dolgovih in nezaupanju igralcev moštvo sestavljali tako rekoč na vrat na nos. Za zdaj se je vse skupaj izteklo sanjsko, a vsaj približno takšne razmere bi morali ohraniti v nadaljevanju dolge sezone. »Smo odlična klapa. V vsako tekmo vstopimo z veliko željo in agresivnostjo. Naša igra je napadalna, tudi za gledalce zelo atraktivna,« pravi napadalec Nunić, ki je sezono začel pri Zavrču, a se je po prvem krogu odločil za selitev na Primorsko. V štirih nastopih je dosegel tri zadetke.

Z dobrimi rezultati se je prebudila tudi goriška publika, ki zdaj z veliko nestrpnostjo pričakuje sobotni primorski derbi z Luko Koper na Bonifiki. Tam so se razveselili zmage v Novem mestu in pobega z dna lestvice. Predsednik kanarčkov Ante Guberac napoveduje, da bo že kmalu po reprezentančnem odmoru v septembru njegovo moštvo v vrhu razpredelnice. Hkrati pa noče povedati ničesar o morebitnem angažiranju Mirana Pavlina za športnega direktorja Luke Koper. Nekdanji reprezentant, ki je v rumeno-modrem dresu osvojil naslov prvaka leta 2010, ko je deloval tudi kot športni direktor kluba, je tudi velika želja koprskega župana Borisa Popoviča, ki se bo aktivneje vključil v delovanje nogometnega kluba. Pavlinova selitev je zelo občutljiva zadeva, saj se Guberac med drugim ne bi rad zameril športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču. Ta je Pavlina sprejel v vijolično družino v prvi vrsti kot prijatelj. Recimo, da je v Ljudskem vrtu Zahovičev prvi pomočnik, svetovalec in zaupnik ter vsakodnevni teniški partner.

Deli s prijatelji