Oblakovo slovo od lige prvakov

Atletico Madrid bo spomladi igral v ligi Evropa. Torkovi potniki v osmino finala LP Manchester United, Basel, PSG, Bayern, Roma, Chelsea, Barcelona in Juventus.
Fotografija: Liga prvakov, nogomet. 
Odpri galerijo
Liga prvakov, nogomet. 

Vratar slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak in njegovi soigralci iz Atletico Madrida so osmoljenci težke kategorije ob zaključku skupinskega dela lige prvakov. Na lestvici skupine C sta jih prehitela Roma in Chelsea, Madridčani pa bodo mednarodno tekmovanje nadaljevali v šestnajstini finala lige Evropa. Rdeče-beli, ki so igrali v finalu LP v letih 2014 in 2016, so v zadnjem, 6. krogu remizirali s Chelseajem v Londonu in se poslovili od elite. »V nogometu gre za doseganje golov, mi pa tega letos v ligi prvakov nismo naredili in smo zato plačali davek. Ne iščemo izgovorov, odgovorni smo za to, da nismo napredovali iz skupine. Težko je vse skupaj pojasniti. Seveda ni dobro, da smo izpadli, toda sezona je še dolga in ocenjevali jo bomo na koncu. To ni katastrofa. Je pač stvar, ki se lahko zgodi,« je pragmatično razložil trener Atletica Diego Simeone, čigar ekipa je kar štirikrat remizirala (obakrat tudi z azerbajdžanskim Karabahom), premagala Romo doma in izgubila s Chelseajem prav tako na svojem stadionu.
Derbi torkovega večera je bil v Münchnu, kjer je Bayern premagal do tedaj navidez nepremagljivi PSG iz Pariza. Bavarci so se maščevali za poraz v mestu luči (0:3) in tokrat slavili s 3:1 (Robert Lewandowski 8., Corentin Tolisso 37. 69.; Kylian Mbappe 50.). PSG je osvojil prvo mesto v skupini B, Bayern napreduje z drugega mesta, a je s to zmago vsaj dobil zadoščenje po pariški sramoti konec septembra, ko je nogo dobil trener Carlo Ancelotti, vajeti moštva pa je spet prevzel Jupp Heynckes, ki je z Bayernom ligo prvakov osvojil leta 2013. »Ključ do uspeha je bil naš pristop v igri. Taktično smo odigrali zelo modro. Odigrali smo zelo dobro tekmo, uresničili smo vse, kar smo pripravljali na treningih,« je bil kratek in jedrnat 74-letni Heynckes, ki že četrtič vodi Bayern. V torek zvečer so tako vstopnice za osmino finala prejeli Manchester United, Basel, PSG, Bayern, Roma, Chelsea, Barcelona in Juventus. Tam bodo igrali tudi Manchester City, Bešiktaš, Tottenham in Real Madrid, preostali štirje potniki v izločilne boje so bili znani pozno sinoči. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije