LIGA PRVAKOV

Oblakov žalostni debi, Bezjak stresel vratnico

Objavljeno 18. september 2014 09.41 | Posodobljeno 18. september 2014 09.41 | Piše: Rok Tamše

Jan Oblak je debitiral v vratih Atletica Madrid in ligi prvakov s tremi prejetimi goli.

Jan Oblak je na premieri v ligi prvakov doživel poraz z Atleticom Madrid. Foto: Reuters

Atletico Madrid je v Pireju igral, toda Olympiakos je zadeval, zato je moral slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak kar trikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Tako bi lahko na kratko opisali tekmo prvega kroga lige prvakov, v kateri so slovenski ljubitelji nogometa z velikim zanimanjem spremljali Oblakov debi v vratih Atletica, potem ko se je poleti za 16 milijonov evrov odškodnine iz lizbonske Benfice preselil v špansko prestolnico. Škofjeločan res ni imel sreče, ko je skupaj s soigralci naletel na fanatično bojevitost gostiteljev, ki jih je nosilo še poudarjeno temperamentno grško občinstvo. Rdeče-beli iz Aten (tudi Atleticova osnovna barva dresov je takšna, a so tokrat igrali v rumeno-črni kombinaciji) so dosegli dva zadetka v prve pol ure trilerja, španski prvak pa je zapravil preveč priložnosti za zadetek in moči, da bi lahko priredil preobrat. Grki so zmagali s 3:2.

»Seveda je ta rezultat za nas zelo negativen. Zdaj je Olympiakos v precej boljšem položaju, mi pa bomo morali prevzeti odgovornost in se vrniti v igro. Napadali smo skozi vso tekmo, bili nevarni, ustvarili smo si veliko priložnosti. Toda nasprotnik je bil tokrat učinkovitejši in odločnejši, zato je zasluženo zmagal,« je priznal trener Atletica Diego Simeone, ki tudi sam zagovarja največjo možno borbenost v svoji vrsti. Tokrat je očitno naletel na še bolje pripravljeno moštvo, ki ga vodi nekdanji as Reala Madrid in španske reprezentance Michel. Igralci Olympiakosa so sprožili štiri strele v okvir vrat, trikrat pa so poslali žogo za Oblakov hrbet. Najdražji vratar v zgodovini španske igre za nobenega ni bil neposredni krivec, vseeno pa je dogajanje v Atenah šlo na roko tokratnemu rezervnemu čuvaju mreže Miguelu Angelu Moyi, ki je odlično začel med vratnicama na domači sceni, nastop v LP pa so mu preprečile bolečine v hrbtu. Lahko da bo Simeone ponovno posedel 21-letnega Oblaka, če bo 30-letni Moya zdrav. Prvega oktobra bo v Madridu gostoval italijanski prvak Juventus.

Srečni in
 spretni Liverpool

Precejšnjo smolo je imel tudi bolgarski Ludogorec iz Razgrada, za katerega igra slovenski napadalec Roman Bezjak. Korošec je v 72. minuti dramatične tekme z Liverpoolom pri izidu 0:0 po odličnem nasprotnem napadu zadel okvir vrat. Zeleni so spravili sloviti Liverpool v njegovem dvorišču, na kultnem stadionu Anfield Road, na rob obupa. Kontroverzni Italijan Mario Balotelli je za rdeče le dosegel gol v 82. minuti, toda v sodnikovem podaljšku je Dani Abalo izenačil, a zgolj za dve minuti utišal sicer hrupne navijače, ki so se veselili zadetka Super Maria. No, potem pa je posijal najbolj sijoči žarek sreče za angleško moštvo. Slovenski sodnik Matej Jug je namreč v 93. minuti pokazal na belo točko po prekršku Milana Borjana nad Javijem Manquillom. Enajstmetrovko je suvereno izvedel kapetan Liverpoola Steven Gerrard in tako svoji ekipi zagotovil vse tri točke na startu lige prvakov. V 2. krogu se bo Ludogorec doma pomeril z Realom Madrid.


Real Madrid povozil Basel

Vsi izidi uvodnega dne v novi sezoni lige prvakov – skupina A: Juventus : Malmö 2:0 (Carlos Tevez 59., 90.), Olympiakos : Atletico Madrid 3:2 (Arthur Masuaku 13., Ibrahim Afellay 31., Kostas Mitroglou 73.; Mario Mandžukić 38., Antoine Griezmann 86.; za Atletico je branil Jan Oblak); skupina B: Liverpool : Ludogorec 2:1 (Mario Balotelli 82., Steven Gerrard 93.-11m; Dani Abalo 91.; za Ludogorec je Roman Bezjak igral do 86. minute), Real Madrid : Basel 5:1 (Marek Suchy – ag 14., Gareth Bale 30., Cristiano Ronaldo 31., James Rodriguez 37., Karim Benzema 79.; Derlis Gonzalez 38.); skupina C: Monaco : Bayer Leverkusen 1:0 (Joao Moutinho 61.), Benfica – Zenit St. Peterburg 0:2 (Hulk 5., Axel Witsel 22.; vratar benfice Artur je v 18. minuti prejel rdeči karton); skupina D: Borussia Dortmund : Arsenal 2:0 (Ciro Immobile 45., Pierre-Emerick Aubameyang 48.), Galatasaray : Anderlecht 1:1 (Burak Yilmaz 91.; Dennis Praet 52.).

 

Deli s prijatelji