LIGA PRVAKOV

Oblak zaustavlja PSV

Objavljeno 15. marec 2016 09.00 | Posodobljeno 15. marec 2016 09.00 | Piše: R. T.

V nogometni LP drevi Atletico Madrid – PSV in Manchester City – Dinamo Kijev.

Trener Atletico Aadrida Diego Simeone z optimizmom pričakuje tekmo s PSV. Foto: Reuters

Potem ko so si prejšnji teden uvrstitev v četrtifnale nogometne lige prvakov že zagotovili Wolfsburg, Real Madrid, Benfica in PSG, bomo danes in jutri dobili še preostale udeležence tega dela tekmovanja. Danes sta na sporedu povratna dvoboja osmine finala med Atletico Madridom in PSV Eindhovnom ter Manchester Cityjem in Dinamom iz Kijeva. Jutri sta na programu para Bayern – Juventus (prva tekma 2:2) in Barcelona – Arsenal (prva tekma 2:0 za Barço).

Mrežo Atletico Madrida čuva slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je v zadnjih osmih tekmah prejel le dva zadetka, rdeče-beli pa so v tem nizu ostali neporaženi. Prva tekma s PSV na Nizozemskem se je končala z izidom 0:0, čeprav so gostitelji kar 20 minut igrali brez izključenega Gastona Pereira, ki zato drevi ne bo igral. Trener Madridčanov Diego Simeone je zelo zadovoljen z učinkom svojih varovancev, v soboto so v španskem prvenstvu premagali Deportivo s 3:0. »Zadetke dosegamo z različnih koncev igrišča, saj si ustvarjamo veliko priložnosti. Nevarni so tudi igralci iz druge vrste, kot sta Saul in Koke,« našteva Simeone, ki ima v napadu zelo vročega Antoina Griezmanna, med strelce se je vpisal na vseh zadnjih štirih tekmah. Na stadionu Vicente Calderon je Atletico izraziti favorit, če mu le ne bo štren zmešal povratnik po odsluženi kazni v moštvo PSV Luuk de Jong, ki je zabil gol tudi v zadnjem prvenstvenem obračunu s Heerenveenom (1:1). Trenerja vodilnega moštva nizozemskega prvenstva Phillipa Cocuja ta remi kajpada ni razveselil. »Morali bi pokazati samozavest in agresivnost ter odigrati tekmo visokega ritma, a ni bilo tako. Prvi polčas je bil pod vsako kritiko. Med odmorom sem fantom dejal, naj pretaknejo prestavo ali dve višje in naj ostanejo osredotočeni na to tekmo, ne pa da že mislijo na naslednjo,« je pojasnil Cocu. Če bo moral podobno reagirati tudi danes, bo tako rekoč v izgubljenem položaju.

V drugem dvoboju večera Manchester City brani, ali pa nadgrajuje, kakor pač vzamemo, zmago s 3:1 v Kijevu. Če bi ukrajinskemu Dinamu uspel preobrat, bi bil to pravi čudež. Na Otoku je namreč v 13 evropskih tekmah doslej iztržil le dva remija, vse drugo so bili grenki porazi. Dinamo je bil edinkrat v četrtfinalu lige prvakov leta 1999, ko je bil njegov napadalec zdajšnji trener Sergej Rebrov. Ta močno upa na prvega zvezdnika Andreja Jarmolenka, ki je tresel mreže nasprotnikov na vseh treh marčevskih tekmah na domači sceni.

Deli s prijatelji