LIGA PRVAKOV

Oblak ubranil enajstmetrovko, sedmica Barcelone

Objavljeno 14. september 2016 01.22 | Posodobljeno 14. september 2016 02.22 | Piše: STA, S. U.

S tekmami v skupinah od A do D se je začela liga prvakov v nogometu.

Najboljši evropski nogometni klubi so odprli letošnjo ligo prvakov. Prve tekme v skupinah A do D niso postregle s presenečenji, favoriti so opravili svoje delo. Uspešen je bil tudi lanski finalist Atletico iz Madrida, ki je na gostovanju v Eindhovnu z 1 : 0 premagal PSV, veliko zaslug za to pa ima slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Ob koncu prvega polčasa je ubranil najstrožjo kazen Andresu Guardadu, kar pa ni bila edina njegova obramba, saj so bili predvsem v drugem delu Nizozemci nevarnejši. Gol za Madridčane je v 43. minuti dosegel Saul Ñiguez. V drugi tekmi skupine D je Bayern v Münchnu s 5 : 0 premagal Rostov.

V skupini C je Barcelona s 7 : 0 ugnala Celtic iz Glasgowa. Lionel Messi je dosegel tudi svoj rekordni šesti trojček v tem tekmovanju. V isti skupini bi morala biti na sporedu tudi tekma med Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach, toda prireditelji so jo morali prestaviti za 24 ur. Da jo bodo odigrali v sredo, je kriv močan naliv.

Še prej kot Messi v Barceloni se je na tekmi skupine A med PSG in Arsenalom med strelce vpisal Edinson Cavani. Njegov gol v prvi minuti pa ni zadostoval za zmago, saj so Londončani z golom Alexisa Sancheza izenačili v 78. minuti.

Drugega slovenskega predstavnika v ligi Andraža Šporarja v drugi tekmi skupine A ni bilo niti na klopi Basla, njegova ekipa pa je igrala 1 : 1 z Ludogorcem. 

V skupini B je Benfica doma z golom Argentinca Franca Cervija vse do 90. minute vodila proti Bešiktašu, a je izenačil Anderson Talisca, Napoli pa je po zaostanku z 1 : 0 z dvema goloma Poljaka Arkadiusza Milika v gosteh strl Dinamo Kijev.

Deli s prijatelji