LIGA PRVAKOV

Oblak se je dolgočasil

Objavljeno 26. februar 2016 08.42 | Posodobljeno 26. februar 2016 08.42 | Piše: R. T.

V osmini finala lige prvakov sta se PSV in Atletico Madrid razšla brez golov. Manchester City je v gosteh upravičil vlogo favorita proti Dinamu iz Kijeva.

Eno redkih posredovanj Jana Oblaka v Eindhovnu. Foto: AP

Ta teden so odigrali še drugi četvorček prvih tekem osmine finala nogometne lige prvakov. V sredo je večer zaznamoval razburljiv dvoboj v Eindhovnu, čeprav PSV in Atletico Madrid nista dosegla zadetka, tako da se bo o vsem odločalo na povratni tekmi 15. marca v španski prestolnici. Glavna vloga je pripadla branilcem obeh ekip, ki so zaprli vse dostope do svojih vrat. Čuvaj mreže Atletica, slovenski reprezentant Jan Oblak, ni imel veliko dela, v drugem polčasu je pravzaprav lahko le spremljal svoje kolege, kako pletejo mrežo okrog obrambe gostiteljev. Posebno po 68. minuti, ko je moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča domači napadalec Gaston Pereiro. »Fantje so odigrali brutalno tekmo. PSV je zelo težak nasprotnik. V drugem polčasu smo nadzirali igro, tako da Oblak sploh ni imel nobenega dela. Lahko bi zadeli, a zaradi tega še nismo izpadli. Vesel sem, ker smo dali vse od sebe, si ustvarjali priložnosti in igrali na nasprotnikovi polovici igrišča. Goli bodo že prišli, sem potrpežljiv,« je dejal strateg Atletica Diego Simeone.

Precej uspešnejše gostovanje je za igralci Manchester Cityja, ki so s 3:1 premagali Dinamo sredi Kijeva. V prvem polčasu sta za sinje modre zadela Sergio Agüero (15.) in David Silva (41.), v drugem polčasu je Vitalij Bujalski (59.) obudil upe ukrajinskega moštva, ki je odločneje krenilo v izenačenje. Toda nov hladen tuš je sledil v 90. minuti, ko je Yaya Toure postavil končni izid – 1:3. Povratna tekma 15. marca bi lahko bila formalnost na Cityjevi poti do četrtfinala. No, trener Manchestra Manuel Pellegrini meni drugače: »Ta tekma je imela dve podobi. V prvem polčasu smo dosegli dva zadetka in imeli še nekaj priložnosti. V drugem je Dinamo srečno dosegel gol po odbiti žogi, potem pa je Joe Hart obranil ključno žogo za izenačenje. Na srečo smo potem dosegli še tretji zadetek. Ta rezultat je zelo pomemben, a ni še konec. Naslabše bi bilo, če bi mislili, da smo že vse opravili s to zmago. Pomembno je, da razumemo, da ima Dinamo veliko ekipo.«

Vsi izidi prvih tekem osmine finala – PSG : Chelsea 2:1, Benfica : Zenit St. Peterburg 1:0, Gent : Wolfsburg 2:3, Roma : Real Madrid 0:2, Juventus : Bayern 2:2, Arsenal : Barcelona 0:2, PSV – Atletico Madrid 0:0, Dinamo Kijev : Manchester City 1:3. Povratne tekme bodo na sporedu 8., 9., 15. in 16. marca.

Deli s prijatelji