LIGA PRVAKOV

Oblak ohranil mrežo nedotaknjeno, derbi večera Juventusu

Objavljeno 16. september 2015 01.00 | Posodobljeno 16. september 2015 01.01 | Piše: STA, S. U.

Slovenska predstavnika v nogometni ligi prvakov sta tekmovanje začela različno.

Atletico je hitro prišel do zanesljivega vodstva po dveh zadetkih Antoina Griezmanna in to prednost obdržal do konca.

Slovenska predstavnika v nogometni ligi prvakov sta tekmovanje začela različno. Jan Oblak je z madridskim Atleticom zmagal v Carigradu proti Galatasarayu z 2 : 0, Branko Ilić pa je z 0 : 2 klonil v Lizboni proti Benfici. Derbi večera med Manchester Cityjem in Juventusom so dobili Italijani z 2 : 1.

V skupini C je Atletico hitro prišel do zanesljivega vodstva po dveh zadetkih Antoina Griezmanna in to prednost obdržal do konca. Oblak je branil vso tekmo za domače. Benfica pa je novinca Astano odpravila prav tako z dvema goloma razlike. Lizbončani so povedli v 51. minuti z golom Nicolasa Gaitana, prednost pa je povečal v 62. minuti Konstantinos Mitroglu. Ilić je igrišče zapustil v 90. minuti.

Poškodba Bala, zlomljena noga Shawa

V skupini A je PSG, ki velja za enega favoritov, pričakovano odpravil Malmö, končni izid je bil prav tako 2 : 0. Mrežo Švedov je načel Angel di Maria v 5. minuti, v 62. minuti pa je vodstvo podvojil Edinson Cavani. Na drugi tekmi skupine je madridski Real povedel v 30. minuti z golom Karima Benzemaja. Zatem je moral Gareth Bale iz igre zaradi poškodbe meč. Iz igre je šel tudi Taras Stepanenko, a zaradi drugega rumenega kartona v 50. minuti. Šest minut pozneje je Cristiano Ronaldo zadel za 2 : 0 z bele točke, zatem pa izkoristil še eno enajstmetrovko v 63. minuti. Portugalec je v 81. minuti z golom iz igre dosegel trojček in potrdil visoko zmago Špancev. S tem je zdaj na vrhu večne lestvice strelcev v ligi prvakov, ima tri zadetke več od Barceloninega Lea Messija.

V skupini B je Wolfsburg z 1 : 0 porazil moskovski CSKA. Julian Draxler, novinec iz Schalkeja, je bil v 40. minuti edini strelec. Zanimivejše je bilo v Eindhovnu, kjer je domači PSV z 2 : 1 premagal Manchester United. Angleži so povedli z golom Memphisa Depaya v 41. minuti, že prej pa os ostali brez Luka Shawa, ki mu je Hector Moreno zlomil nogo. Prav Moreno je v 45. minuti izenačil na 1 : 1, Luciano Narsingh pa je v 57. minuti domače popeljal do zmage.

Tekmo sodili slovenski sodniki

V skupini D je Sevilla gladko premagala Borussio Mönchengladbach s 3 : 0. Povedla je v 47. minuti, ko je zadel Kevin Gameiro. Isti igralec je dve minuti pozneje zapravil najstrožjo kazen. Ever Banega je v 66. minuti podvojil seviljsko prednost. Na 3 : 0 je povišal Jevhen Konopljanka v 84. minuti.

Derbi večera je bil v Manchestru, kjer je City gostil Juventus. Tekmo so sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino. City, ki je bil v prvem delu boljši, je povedel v 57. minuti, ko je po kotu Giorgio Chiellini dosegel avtogol. V 70. minuti so Torinčani izenačili z zadetkom Maria Mandžukića. V 82. minuti pa je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora Alvaro Morata Juventusu priboril zmago.

V sredo bodo na sporedu še tekme v skupinah od E do H, in sicer Roma – Barcelona, Bayer Leverkusen – Bate Borisov, Olimpiakos Pirej – Bayern München, Dinamo Zagreb – Arsenal, Chelsea – Maccabi Tel Aviv, Dinamo Kijev – Porto, Gent – Olympique Lyon in Valencia – Zenit Sankt Peterburg.

Deli s prijatelji