PRED MESTNIM DERBIJEM

Oblak napoveduje nevihto

Objavljeno 22. april 2015 20.30 | Posodobljeno 22. april 2015 20.30 | Piše: M. U.

Real in Atletico v mestnem derbiju odločata o polfinalistu lige prvakov.

Bo Jan Oblak znova zakril jasne kraljeve ambicije?

MADRID – Vreme v Madridu je jasno, le z enim Oblakom. Drevi sta na sporedu še preostali povratni četrtfinalni tekmi nogometne lige prvakov, Real bo sprejel mestnega tekmeca Atletico, stara dama Juventusa pa bo žogobrcarske kosti odpočila v monaški kneževini. Madridski beli balet in žimničarji so se za uvod razšli brez zadetkov, glavni krivec, da Realovi zvezdniki niso zatresli mreže, pa je bil slovenski vratar Jan Oblak. Atletico ima v letošnji sezoni proti kraljevemu klubu izkupiček štirih zmag in treh remijev, četa trenerja Diega Simeoneja v jezi seveda še vedno ne more pozabiti lanskega poraza v finalni tekmi elitnega klubskega tekmovanja stare celine. Škofjeločan Oblak, zanimivo, nekateri španski novinarji zanj še vedno pišejo, da je Slovak, pa se zaveda, da bo na stadionu Santiago Bernabeu peklensko, bil se bo rovovski boj za preboj v polfinale. »Seveda vsi vemo, da nas čaka zahteven izziv, a zaupamo v svoje zmožnosti, da proti tekmecu še enkrat iztržimo za nas ugoden izid. A tesno bo, o tem ni dvoma,« se visoki Slovenec zaveda, da tudi njega čaka nori nogometni flamenko.

Trenerju Reala Carlu Ancelottiju dodatne sive lase povzroča nova poškodba Luke Modrića. Hrvaški motor na sredini igrišča si je v ligaški tekmi proti Malagi načel desno koleno in nocoj ne bo stopil na zelenico, na bolniškem seznamu belega baleta pa sta tudi Gareth Bale in Karim Benzema. Tako Valižan kot alžirski Francoz si bosta obračun ogledala s tribune. Ravno zato gostitelji računajo, da bo jeziček na tehtnici kolumbijski žongler James Rodriguez. »On daje moštvu dodatno vrednost,« Ancelotti zaupa v njegovo kakovost.

Juventus za končanje neugodne italijanske tradicije

Juventus je v Monaco prinesel zadetek prednosti, Torinčani pa računajo, da bodo končali petletno italijansko sušo pri uvrstitvah v polfinale lige prvakov. »Imamo krasno priložnost, ki je nikakor ne smemo izpustiti,« je odločen Juventusov Carlos Tevez. Monačan Yannick Ferreira Carrasco pa je z domače strani odvrnil: »Upam, da bomo hitro zadeli in odprli Juventusovo taktično zaprto igro. Vemo, da se dobro branijo, presenetiti pa nas bodo poskušali v nasprotnih napadih.«

 

Deli s prijatelji