LIGA PRVAKOV

Ob Wolfsburgu, Realu in Benfici med osem tudi PSG

Objavljeno 09. marec 2016 23.53 | Posodobljeno 09. marec 2016 23.53 | Piše: STA, Ma. F.

PSG je tako že drugo leto zapored izločil Chelsea.

LONDON – Znana je polovica četrtfinalistov nogometne lige prvakov. Wolfsburgu in Realu sta se danes pridružila Benfica in PSG. Francozi so izločili Chelsea s skupnim izidom 4 : 2, Benfica pa je bila s 3 : 1 boljša od Zenita.

Na obeh prizoriščih so na povratnih tekmah zmagah gostitelji 2 : 1. PSG je tako drugo leto zapored izločil Chelsea in lahko zdaj v miru čaka na žreb četrtfinalnih parov, ki bo 18. marca v Zürichu. Prvi zadetek je dosegel Adrien Rabiot v 16. minuti, drugega Zlatan Ibrahimović (67.), vmes pa je za Londončane izenačil Diego Costa (27.).

Benfica je podobno kot pred tremi tedni do uspeha prišla v zadnjih minutah; tedaj je edini zadetek dosegla v 91. minuti, tokrat pa je zabila v 85. in 96. Najprej je bil natančen Nicolas Gaitan, nato pa Taliska. Tako so izničili vodstvo Zenita oziroma zadetek Hulka iz 69. minute.

Pred Benfico, ki se je med osem prebila prvič po letu 2012, in PSG, ki mu je to uspelo četrtič v nizu, sta si mesto v četrtfinalu zagotovila Real iz Madrida in Wolfsburg.

Preostale povratne tekme osmine finala so na sporedu naslednji teden, in sicer Atletico Madrid : PSV Eindhoven, Manchester City : Dinamo Kijev, Bayern München : Juventus Torino in Barcelona : Arsenal.

Deli s prijatelji