IZBRALI SO

Novi trener Maribora je Hrvat

Objavljeno 29. avgust 2015 19.50 | Posodobljeno 29. avgust 2015 20.33 | Piše: STA, M. U.

Krunoslav Jurčić je v svoji trenerski karieri med drugim trikrat vodil zagrebški Dinamo.

Krunoslav Jurčić. Foto: youtube

MARIBOR – Pred današnjo tekmo osmega kroga prvenstva med Mariborom in Krko so aktualni slovenski državni prvaki dobili novega trenerja. To bo Krunoslav Jurčić, nekdanji hrvaški reprezentant, ki je v svoji trenerski karieri med drugim trikrat vodil zagrebški Dinamo, zadnji dve leti pa ni bil aktiven.

Trenersko kariero je 45-letni Jurčić začel v sezoni 2006/07, ko je vodil ekipo Istre 1961, v naslednji sezoni pa je sedel na klop Slaven Belupa iz Koprivnice in z njim prvenstvo končal na drugem mestu. Po enoletnem premoru je prvič prevzel zagrebški Dinamo, ki ga je potem vodil še dvakrat. S petimi osvojenimi naslovi državnega prvaka je drugi najuspešnejši trener Dinama, takoj za Miroslavom Blaževićem, ki je bil z Zagrebčani prvak šestkrat.

Svojo zadnjo tekmo na zagrebški klopi je imel 21. avgusta 2013, ko ga je direktor kluba Zdravko Mamić po domačem porazu z 0 : 2 proti dunajski Austrii v zadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov zamenjal. Na petih tekmah leta 2012 je bil tudi pomočnik takratnega hrvaškega selektorja Igorja Štimca.

Jurčić je imel v svoji trenerski karieri izkušnje tudi z Mariborčani, saj jim je leta 2012 z Dinamom zaprl vrata v ligo prvakov.

Deli s prijatelji