KADROVSKE OKREPITVE

Novaković je na listi Udovičevih želja

Objavljeno 11. december 2013 09.59 | Posodobljeno 11. december 2013 09.59 | Piše: Rok Tamše

Novi športni direktor Sašo Udovič napoveduje boljšo podobo nogometašev Olimpije.

Milivoje Novaković.

»Mislim, da je brezpredmetno razpravljati o tradiciji in ugledu nogometnega velikana, za katerega navija na tisoče Ljubljančanov in drugih navijačev iz vse Slovenije. Ker enostavno ime nogometnega kluba Olimpija pove vse,« je na predstavitvi v vlogi športnega direktorja Olimpije povedal nekdanji slovenski reprezentant in donedavnega športni direktor novomeškega prvoligaša Krke Sašo Udovič.

Novega izziva in odgovornosti se je lotil vzneseno, a tudi preudarno. Navsezadnje je v stiku tudi s svojim predhodnikom Miletom Ačimovićem: »Mile mi je poslal telefonsko sporočilo, dogovorila sva se za kavo. Njegove izkušnje in nasveti glede Olimpije mi bodo nedvomno pomagali. Še vedno sva v odličnih odnosih.« Udovič se zaveda, v kakšnem položaju je Olimpija in da je prišel v Stožice sredi sezone. »Nič se ne da storiti čez noč. Postopoma bomo prišli do boljše igre in dviga na lestvici. Velika priložnost pa je tudi pokalno tekmovanje, kjer smo v polfinalu. Ta ekipa je vredna več, kot trenutno kaže. Skupaj bomo težili k hitri, agresivni in všečni igri.«

Bila je tudi provokacija v zvezi z novačenjem igralskih okrepitev in reprezentančnim golgeterjem Milivojem Novakovićem, ki je končal epizodo kot posojeni igralec Kölna na Japonskem, hkrati pa mu konec leta poteče pogodba s Kölnom. »Za vsakega odličnega igralca so vrata Olimpije na široko odprta. Novaković je izreden igralec in mislim, da si lahko sami odgovorite na to vprašanje,« je spretno odgovoril Udovič.

Zdaj se na slovenski sceni obeta funkcionarski dvoboj Udovič-Zlatko Zahovič na relaciji Ljubljana–Maribor. »Z Zlatkom sva v odličnih odnosih. Navsezadnje sva bila celo desetletje soigralca v reprezentanci. Spoštujem Maribor in njihovo zgodbo, toda storil bom vse, da bo Olimpija čim močnejša,« je napovedal novi športni direktor zeleno-belih.

Poškodovani Birsa v avtu

Danes bodo v ligi prvakov odigrali še zadnje tekme v skupinah od E do H. Milan mora na domačem stadionu osvojiti vsaj točko proti amsterdamskemu Ajaxu, da bo iz skupine H napredoval v osmino finala, kamor je že uvrščena Barcelona. Slovenski reprezentant Valter Birsa zaradi poškodbe desne stegenske mišice ne bo mogel pomagati rdeče-črnim. V skupini E gre za troboj Chelseaja, Basla in Schalkeja za dve mesti v osmini finala, v skupini F se borijo Arsenal, Napoli in Borussia Dortmund, v skupini G pa je Atletico Madrid že naprej, za drugo mesto se potegujeta Zenit in Porto.

Deli s prijatelji