KVALIFIKACIJE ZA EP

Novagol pred Litvo: Moramo prevzeti vlogo favorita

Objavljeno 11. oktober 2014 19.54 | Posodobljeno 11. oktober 2014 20.29 | Piše: Rok Tamše

Slovenska nogometna reprezentanca je že preizkusila igrišče z umetno travo, kjer se bo jutri pomerila z Litvo.

Milivoje Novaković.

VILNA – Potem ko je slovenska nogometna reprezentanca v četrtek v 2. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Mariboru premagala Švico z 1 : 0, jo jutri čaka obračun z izbrano vrsto Litve v Vilni. Izbranci selektorja Srečka Katanca so že preizkusili igrišče z umetno travo na stadionu LFF, ki sprejme 5500 gledalcev, videti pa je vse prej kot spodoben objekt za tekme na vrhunski ravni.

Novaković: Več si upati v igri

Večer pred tekmo sta pred novinarje stopila selektor Katanec in prvi napadalec Milivoje Novaković. »Tekma bo odločilna za nadaljevanje kvalifikacij. Pripravljeni smo, moramo le še preveriti igralno površino, ki je drugačna. Zavedamo se pomembnosti tekme in pritiska, a mislim, da smo nared za zmago. Domači igralci so sicer v prednosti glede umetne trave, toda mi moramo biti pravi. Naš pristop mora biti boljši kot v Estoniji, več si moramo upati v igri, moramo prevzeti vlogo favorita. Nasprotnika ne bomo podcenjevali, saj ima navsezadnje tri točke več od nas. Na igrišču moramo pokazati željo in borbo. Igrati moramo dober nogomet, ki ga v zadnjem času nismo. Vse je odvisno od nas,« je dejal Novagol.

Ne sme se ponoviti Estonija

Šef izbrane vrste Katanec je sporočil: »Vsi igralci so zdravi. Mislim, da so pripravljeni, da gremo na zmago in osvojimo tri točke. Igralna površina je drugačna. Vsi v naši skupini morajo igrati na tej podlagi, pa bomo še mi. Litva je borbena in kompaktna ekipa, močna je ob prekinitvah. Podrobnosti o njihovih odlikah in pomanjkljivostih vam ne bom razlagal. Nevarna je vsa njihova ekipa. Opazil sem, da je še posebno neugoden igralec s številko 11 (Arvidas Novikovas, op. p.). Njihovi igralci avte izvajajo podobno kot Estonija,« se je selektor dotaknil poraza iz Talina. »V Estoniji bi mi morali zmagati, proti Švici pa bi morali izgubiti. To povem pošteno. Edino, kar si želim, je, da ne dobimo rdečega kartona, kot ga je v Talinu prejel Stevanović. To je odločilo tisto tekmo.«

Druga današnja tekma v kvalifikacijski skupini E: Estonija – Anglija (ob 18. uri). V torek, 14. oktobra: San Marino – Švica.

Lestvica skupine E:

1. Anglija         2  2  0  0  7 : 0  6
2. Litva            2  2  0  0  3 : 0  6
3. Estonija        2  1  0  1  1 : 1  3
4  Slovenija      2  1  0  1  1 : 1  3
5. Švica            2  0  0  2  0 : 3  0
6. San Marino  2  0  0  2  0 : 7  0

 

 

 

 

Deli s prijatelji