SLOVENSKA LIGA

Nogometaši Maribora porazili Muro 05

Objavljeno 30. september 2012 22.40 | Posodobljeno 30. september 2012 22.40 | Piše: Ma. F., STA

Domžalski nogometaši so premagali Aluminij, Rudar pa je porazil Celje.

Nogometaši velenjskega Rudarja so premagali Celje z 1 : 0 .

MARIBOR – Nogometaši Maribora so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 1 : 0 (1 : 0). Za nogometaši Maribora je izjemen september, v katerem niso izgubili niti točke. Nova prvenstvena zmaga jih je utrdila na vrhu prvenstvene razpredelnice. Tekma proti znova zadnjeuvrščeni Muri ni bila prepričljiva, je pa odlična popotnica pred nadaljevanjem evropske lige, ko bodo Štajerci v četrtkovem drugem krogu gostovali pri rimskem Laziu.

Domžale Aluminij 2 : 0

Domžalski nogometaši so z 2 : 0 premagali Aluminij iz Kidričevega in s tem primerno proslavili svoj 500. nastop kluba v prvoligaški konkurenci. Po treh tekmah brez zmage so tokrat vendarle znova priigrali tri točke, potem ko so bili praktično vso tekmo boljši tekmec od novinca v ligi Aluminija. Domžale so se s šesto zmago povzpele na tretje mesto, Aluminij pa je po šestem porazu ostal na šestem mestu.

Rudar Celje 1 : 0

Nogometaši velenjskega Rudarja so v Velenju premagali Celje z 1 : 0 (1 : 0). Tekma je imela dva obraza. V vsakem od polčasov je bila boljša ena ekipa. A do odločitve je prišlo v prvem delu, ko so domači kljub veliki pobudi gostov zabili edini gol na tekmi in prišli do tretje zmage, s katero so se odlepili z zadnjega mesta. Celjani so doživeli tretji poraz v sezoni in nazadovali na peto mesto.
 

Deli s prijatelji