PRVA LIGA

Nogometaši Luke Koper premagali Maribor

Objavljeno 29. september 2013 00.35 | Posodobljeno 29. september 2013 00.36 | Piše: STA, Ma. F.

Štajerci imajo ob tekmi manj zdaj enako število točk kot drugouvrščeni Zavrč.

Trener Maribora Ante Čačić s pomočnikom Sašo Gajserjem (desno) in kondicijskim trenerjem Markom Borkom (levo).

NOVO MESTO – Nogometaši novomeške Krke so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1 : 0 (1 : 0).

Olimpija je s predhodnima zaporednim zmagama malce umirila vzdušje v klubu, a po današnji tekmi bodo imeli privrženci zeleno-belih spet marsikaj povedati. Favorizirani izbranci Andreja Razdrha so – čeprav so bili večji del boljši tekmec z veliko lepimi priložnostmi – namreč v Novem mestu pri predzadnji Krki doživeli že peti prvenstveni poraz in ostajajo pri 16 točkah v sredini lestvice. Krka, ki je v prejšnjem krogu presenetila v Novi Gorici, ima zdaj tri zmage in se vse bolj zanesljivo oddaljuje od zadnjega Triglava.

Krka bo v 13. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Olimpija pa bo dan pozneje v Mariboru.

Domžale Gorica 1 : 1

Domžalsko-goriški obračun se je končal brez zmagovalca. Domžalčani so se po dveh visokih zmagah tokrat morali zadovoljiti z remijem, četrtim v sezoni, s katerim ostajajo v sredini lestvice, Gorica pa je po presenetljivem porazu s Krko le prišla do nove točke in obdržala stik z vrhom.

Domžale bodo v 13. krogu v soboto gostile Krko, Gorica pa Zavrč.

Zavrč – Triglav 2 : 1

Nogometaši Zavrča so premagali kranjski Triglav z 2 :1 (1: 0).

Nogometaši Zavrča so po porazu v Celju spet stopili na zmagovalno pot. Zmaga proti Triglavu, ki vse bolj trdno sedi na dnu lestvice (na 12 tekmah je doživel že deseti poraz), je bila glede na igre v tej sezoni vse prej kot nepričakovana. Odločilni gol je zabil rezervist Josip Fuček, Davor Bubanja pa je ob koncu tekme le ublažil kranjski poraz. Zavrč tako še naprej ostaja prvi zasledovalec vodilnega Maribora.

Zavrč bo v 13. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Triglav pa bo dan pozneje gostil velenjski Rudar.

Rudar Celje 1 : 0

Nogometaši velenjskega Rudarja so premagali Celje z 1 : 0 (0 : 0).

V grobem srečanju, Celjani so od samega začetka narekovali moško igro, kapetan Sebastijan Gobec je že v drugi minuti prislužil rumeni karton, gostje pa so skoraj ves drugi polčas na igrišču igrali le z desetimi možmi, so se ob prejetih šestih rumenih kartonih bolje znašli domači in dosegli tri točke, s katerimi ostajajo pod vrhom lestvice. Za Celjane pa je to že sedmi poraz, po katerem imajo ob tekmi več le še točko prednosti pred predzadnjo Krko.

Rudar bo v 13. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kranju, Celje pa bo dan prej gostilo Koper.

Luka Koper Maribor 2 : 1

Nogometaši Luke Koper so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2 : 1 (2 : 0).

Mariborski nogometaši še naprej ne kažejo zanje pričakovane ravni igre (predvsem učinkovitosti), zato se vse bolj trese tudi stolček, na katerem sedi trener Ante Čačić. Njegova ekipa je po porazu v Zavrču in domačem remiju z Velenjčani tokrat klonila še v Kopru. Štajerci imajo ob tekmi manj zdaj enako število točk kot drugouvrščeni Zavrč. Na drugi strani je Koper tlakoval pot k veliki zmagi v prvem polčasu, ki ga je povsem zasluženo dobil z 2 : 0, prišel do šeste zmage v prvenstvu in zaostaja za dve točki za vodilnima ekipama.

Koprčani bodo v 13. krogu v soboto gostovali v Celju, Maribor pa bo dan pozneje gostil ljubljansko Olimpijo.

 

Deli s prijatelji