LIVERPOOL

Nogometaš Barton pretepen pred nočnim klubom

Objavljeno 04. junij 2012 17.52 | Posodobljeno 04. junij 2012 18.23 | Piše: Mi. S., STA

Barton je angleški javnosti poznan kot problematičen človek, doslej je bil v številnih incidentih on tisti, ki je udaril prvi.

LIVERPOOL – Vezist angleškega prvoligaša Queens Park Rangers Joey Barton se je spet znašel v težavah. Barton je pozornost svetovne javnosti vzbudil v zadnjem krogu angleškega državnega prvenstva, ko je proti Manchester Cityju najprej s komolcem kresnil Teveza, brcnil Agüera, nato za nagrado prejel rdeči karton, pozneje pa še prepoved igranja na 12 tekmah nove sezone.

V zgodnjih jutranjih urah se je zapletel v pretep pred nočnim klubom v Liverpoolu, pri čemer jih je od dveh 21-letnikov skupil po obrazu. Barton je angleški javnosti poznan kot problematičen človek, zadnji incident pa je precedenčen, saj je bil doslej vedno on povzročitelj težav in obračunavanj in tisti, ki je udaril prvi.

Pred štirimi leti je 77 dni preživel v zaporu, ker je v središču Liverpoola pretepel človeka, istega leta pa je dobil tudi štirimesečno pogojno kazen, ker je na treningu Manchester Cityja (da, res je, v obdobju 2002–2007 je igral v Cityju) napadel francoskega soigralca Ousmana Daboja, zapletel pa se je še s številnimi drugimi nogometaši, denimo z Norvežanom Mortenom Gamstom Pedersenom, Francozom Aboujem Diabyjem, Kameruncem Alexom Songom, Slonokoščenoobalčanom Gervinhem, kar najbrž dokazuje, da ni diskriminacijski ne narodnostno ne rasno.

Deli s prijatelji