PRIREJANJE REZULTATOV

Nogometaš Aleksander Rajčević ni osumljenec

Objavljeno 24. maj 2014 12.18 | Posodobljeno 24. maj 2014 12.18 | Piše: Aleš Andlovič

Branilec Maribora priznal, da je med osumljenci prirejanja rezultatov njegov dobri prijatelj iz mladih let.

Aleksandru Rajčeviću so ponujali podkupnino. Foto: Marko Pigac

MARIBOR – »Drži, da sem imel včeraj hišno preiskavo. Bil sem v šoku, še zdaj sem, da se je to zgodilo. Nisem osumljenec, med njimi je moj dobri prijatelj iz mladih let. Ne morem verjeti, lahko samo povem, da nisem prejel nobenih nagrad, da nisem priredil nobene tekme. Pripravljen sem sodelovati s pristojnimi organi, če bo treba,« je včeraj opoldne vidno ogorčen pred mikrofoni falange novinarjev dejal nogometaš Maribora Aleksander Rajčević. Sedemindvajsetletni branilec državnih prvakov se je znašel v aferi okrog prirejanja rezultatov nogometnih tekem. Slovenski nacionalni preiskovalni urad je predvčerajšnjim opravil vrsto hišnih preiskav, ki pa so le del vseevropske akcije preprečevanja manipulacij v nogometu in drugih športih.

Na podrobna vprašanja Rajčević ni želel odgovarjati, novinarsko konferenco so vodilni v mariborskem klubu nadaljevali in raje pred mikrofone poklicali Hrvata Dejana Mezgo, ki zapušča klub iz štajerske prestolnice. Neuradno smo izvedeli, da naj bi bili osumljeni Željko Stokanić, Anis Dulić, nekdanji nogometaš Erdžan Bećiri in sedanji nogometaš Janez Vrenko, ki si trenutno služi kruh pri islandskem klubu Thor. Po kuloarjih kroži zgodba, da naj bi Stokanić in Dulić nogometašu Mariboru Aleksandru Rajčeviću ponujala nagrado, da bi priredil rezultat tekme osmine finala evropske lige med Sevillo in Mariborom.

»Razumemo, da je Maribor kot športna institucija zelo zanimiv za javnost. Z vso odgovornostjo stopam pred vas. V številnih medijih ste zasledili različne zgodbe okrog našega igralca in z vso odgovornostjo lahko zagotovim, da klub našemu igralcu v tej zgodbi popolnoma zaupa. Rajčević je bil in je v vsem tem času, odkar je z nami, tako na igrišču in ob njem vzor in od vseh v klubu ima maksimalno podporo. Bistvo je, da Rajčević v tej zgodbi ni osumljenec,« je pred množico novinarjev dejal Bojan Ban, direktor NK Maribor. Na vprašanje, ali je igralec sam pristopil do kluba in povedal, da mu je bila ponujena podkupnina, in, ali je, kot velevajo pravila Evropske nogometne zveze, ravnanje tretjih ljudi, s katerimi se poskuša vplivati na potek ali rezultat tekme ali tekmovanja, komu prijavil, Ban ni želel odgovoriti.

Deli s prijatelji