POVEZANOST

Nogomet tekmovalen kot posel

Objavljeno 25. april 2016 22.22 | Posodobljeno 25. april 2016 22.24 | Piše: Drago Perko

Sportforum in Nogometna zveza Slovenije organizirata drugo izvedbo Poslovne nogometne lige. Finalni turnir bo 11. junija na Brdu pri Kranju.

Nadvse dobrodošla sta tudi mreženje in t. i. team building po tekmah. Foto: Poslovna nogometna liga

LJUBLJANA – V nekdanjih časih so bile zelo popularne različne trim lige, kjer so se podjetja družila na malonogometnih igriščih. Takšno tekmovanje je potekalo tudi v Ljubljani, kjer so gostinske firme kar tekmovale med sabo, kako močno ekipo bodo imele. Od lani je poslovni svet še tesneje povezan z nogometno žogo. Zato gredo zasluge ekipi Sportforuma in Nogometni zvezi Slovenije, ki skupaj organizirata Poslovno nogometno ligo.

»Leta 2014 smo z Luko Koper organizirali nogometni dogodek pred svetovnim prvenstvom v Braziliji. Interes je bil izjemen, od 32 ekip je bilo kar 18 takih, ki so jih sestavljali sodelavci,« pove Matevž Brec, predsednik društva Sportforum. Matevževa ekipa je hitro ugotovila, da interes obstaja, lani so na Obali prvič organizirali takšno ligo, v kateri je tekmovalo 16 podjetij, prvak pa je postal poslovni partner Luke Koper, podjetje Zag Conti. Ker je bil interes izjemen, so šli letos korak oz. dva dlje. Poleg Obale se tekmuje še v Ljubljani in na Štajerskem, skupaj nastopa 36 ekip. »Cilj projekta je jasen: mreženje, rekreacija, t. i. team building, družbena odgovornost ter kanček tekmovalnosti,« pravi Brec. Tekme potekajo na umetni travi, vsako od moštev ob slehernem terminu odigra dva obračuna. Ekipe igrajo s petimi igralci in vratarjem v polju, tekma traja dvakrat po 16 minut. V ekipi smejo igrati lastniki podjetij, redno zaposleni, študentje (z več kot tri mesece dolgim delovnim stažem v podjetju oziroma instituciji) in notranji samostojni podjetniki (z več kot tri mesece dolgim delovnim stažem v organizaciji).

To ni klasično ligaško tekmovanje, ampak organizatorji pripravijo šest dogodkov s tekmami. Zadnji bo na sporedu na Gorenjskem, kjer bo Nacionalni nogometni center Brdo 11. junija gostil finalni turnir. Tu bodo dobili prvaka, za naslov se bodo pomerili po štirje najboljši iz vsake regije, drugi pa bodo tekmovali za pokalni naslov NZS. Tudi letos bodo podelili posebno nagrado za najbolj simpatično ekipo, lani je ta pripadla zasedbi Intereurope. Za nagrado so si najbolj simpatični ogledali tekmo Slovenije in Anglije v Stožicah. Prvaki bodo tudi letos prejeli ličen pokal, celotno podjetje pa bo proslavilo zmago na posebnem kosilu.

Vsaka ekipa plača posebno kotizacijo, v to ceno so vključeni stroški sojenja, vodenja tekmovanja, pogostitve, animacij. Poskrbljeno je za otroški vrtec. V tekmovanju sodeluje tudi nekaj znanih imen, med njimi profesor z ekonomske fakultete in nekdanji minister Matej Lahovnik.

 

Deli s prijatelji