NOVO POGLAVJE

NK Green Dragons Olimpija po Pušniku vabi Stojanovića

Objavljeno 04. april 2017 12.26 | Posodobljeno 04. april 2017 12.27 | Piše: Rok Tamše

Novo poglavje bogate tragikomedije pri slovenskih nogometnih prvakih.

Marijan Pušnik in Milan Mandarić sta v drugo skupaj zdržala le 26 dni. Foto Roman Šipić

Navijačem nogometašev Olimpije, zbranim v skupini Green Dragons, je spet uspelo v njihovi nameri. Trener Marijan Pušnik, ki je bil na klopi zmajev od 9. marca, je od včeraj bivši, potem ko se jim je zameril z reaktiviranjem pri njih osovraženega Roka Kronavetra. Vezist se je medtem poškodoval in že končal sezono, toda GD so Pušnika vseeno vztrajno porivali proti izhodnim vratom in prepričali svojega ljubljenca Sebastjana Cimerotiča, da je pri predsedniku kluba Milanu Mandariću le dosegel novo trenersko menjavo, že tretjo v tej sezoni po slovesu Rodolfa Vanolija in Luke Elsnerja. Res je, da je Pušnik na štirih prvenstvenih tekmah osvojil samo točko, toda v klubu s tisoč in enim interesom, ki se povrhu menjajo iz dneva v dan, je naletel na popoln kaos v slačilnici in pisarnah. Sicer držita naslednji dejstvi: Pušnik ni sodeloval pri selekcioniranju aktualne zasedbe, z moštvom niti ni opravil priprav. Ob tem je v taboru prvaka še prava bolnišnica: v Kidričevem je resno poškodbo kolena staknil Branko Ilić in že zaključil sezono. Na seznamu poškodovanih se je pridružil Nejcu Vidmarju, Blessingu Elekeju, Alexandruju Cretuju, Kingsleyju Boatengu, Roku Kronavetru, Nathanu Oduwi in Jakobu Novaku. Mandarić in Pušnik sta se po včerajšnjem dopoldanskem treningu dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja. Koroški strokovnjak, ki mu večina igralcev ni sledila pri njegovih poskusih obračanja navzdol drvečega voza, bo bogato pokasiral za slab mesec dela, ameriškemu poslovnežu srbskega rodu, ki ga še malo kdo – razen tistih, ki jih plačuje – jemlje povsem resno, pa preostane mukotrpno iskanje rešitev iz kaosa, v katerem se je znašel njegov klub. »Žal mi je. Zaradi nas in za Marijana, ki ga izjemno cenim. A po dolgem pogovoru sva prišla do zaključka, da je treba nekaj narediti, nekaj spremeniti, saj tako ne gre več naprej,« je sporazumno odločitev na klubski spletni strani pojasnil Mandarić.

Navijači že lep čas lobirajo za prihod Slaviše Stojanovića na trenerski stolček Olimpije. Nekdanji selektor slovenske reprezentance je na začetku Mandarićeve ere v glavnem mestu že izvisel kot potencialni kandidat za šefa stroke, saj ni bil po godu zdaj že bivšemu prvemu kadroviku Ranku Stojiću, čeprav je osvojil naslove prvaka z Domžalami (dvakrat) in Crveno zvezdo v Srbiji, navsezadnje pa je tudi Ljubljančan. Prav lahko, da bo postal četrti strateg zeleno-belih v tej sezoni. Vse skupaj spominja na tragikomedijo, a se ji ne smemo prav nič čuditi. Mandarić je namreč dal povsem jasno vedeti, da bo zamenjal tudi deset trenerjev, če se mu bo to zdelo potrebno za uresničitev svoje vizije o Olimpiji. Na tem mestu se je smotrno vprašati naslednje: je čudak Mandarić s svojimi potezami ali pa so morebiti čudaki trenerji, ki so sredi sezone pripravljeni stopiti na vlak brez voznega reda, kjer je strojevodja zdaj ta, drugič oni. Olimpijo jutri čaka prva polfinalna tekma v pokalnem tekmovanju z Mariborom v Stožicah. Če ne bo novega dramatičnega zasuka, bo moštvo vodil Pušnikov pomočnik Safet Hadžić.
 

Hat-trick Johna Maryja

Izidi 27. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Celje : Domžale 1:1 (500 gledalcev; Elvedin Džinić 90.; Ivan Firer 56. – 11m), Gorica : Koper 0:0 (800 gledalcev), Krško : Maribor 1:1 (1500 gledalcev; Filip Dangubić 29. – 11m; Dare Vršič 41.), Aluminij : Olimpija 2:1 (800 gledalcev; Blaž Kramer 77; Žiga Škoflek 83.; Leon Benko 39.), Radomlje : Rudar 1:5 (200 gledalcev; Rok Jazbec 55.; John Mary 17., 18., 21., Stjepan Babić 45., Dominik Glavina 82.). Lestvica strelcev: Dominik Glavina (Rudar) 15 golov, Luka Zahovič (Maribor) 14, Miran Burgić (Gorica) in John Mary (Rudar) po 12, Dalibor Volaš (Celje) in Filip Dangubić (Krško) po 10... Pari 28. kroga: Krško – Rudar (v soboto, 8. aprila, ob 16. uri), Radomlje – Domžale (8. aprila ob 18. uri), Koper – Maribor (8. aprila ob 20.15), Aluminij – Gorica (v nedeljo, 9. aprila, ob 15. uri), Celje – Olimpija (9. aprila ob 16.55). 

 

Deli s prijatelji