SPOLNO ŽIVLJENJE

Nemci seksajo, Hrvati abstinirajo

Objavljeno 17. junij 2012 14.30 | Posodobljeno 17. junij 2012 14.30 | Piše: D. P.

Hrvati so vzdržni, Nemci ga lahko pijejo, pa tudi žensk se ne otepajo.

Mario Basler, nekdanji igralec Bayerna in reprezentance, ne skriva, da so si Nemci na EP 1996 dali duška (foto: Reuters).

Hrvaški nogometni navijači so okupirali Poljsko, v teh dneh pa so se na spletu in v časopisih pojavile fotografije obdarjenih Hrvatic. Ena od njih je podlegla čarom Irca – širokosrčno mu je dovolila, da ji poliže razgaljeno oprsje. To pa je bilo tudi vse. Večina hrvaških navijačev je šla še korak naprej – v eni od anket je priznala, da so se za en mesec pripravljeni odpovedati seksu in prhanju, jedli bi kruh, pili pa vodo. Vse za naslov evropskega prvaka. Tudi hrvaški reprezentanti so na evru vzdržni – kot bi bili v celibatu. »Nismo na počitnicah,« je jasen hrvaški selektor Slaven Bilić. Svojo odločnost je poskušal opravičiti s tem, da je režim takšen kot leta 2008 na prvenstvu v Avstriji. »Ni časa za ženske in prijateljice,« je neomajen Bilić. »Nismo v vojaški bazi, a obiskov ni.« Hrvat se je obregnil ob Angleže in selektorja Roya Hodgsona, ki je ekipo namestil v center mesta. »Zaupam svojim igralcem, a ne bi si jih upal nastaniti v središče mesta.«

Da je do naslova mogoče priti tudi z ženskami, alkoholom in cigaretami, je potrdil nekdanji nemški as Mario Basler. V izjavi za Playboy je potrdil, da so Nemci postali evropski prvaki leta 1996, za kar se lahko zahvalijo (tudi) mesenim in drugim užitkom. Da je to prvenstvo in ne samostan, je jasno tudi Oliverju Bierhoffu, zdajšnjemu menedžerju nemške reprezentance. V finalu je Čehom pred 16 leti zabil gol v podaljšku in pristreljal naslov. Med prvenstvom na Poljskem in v Ukrajini pa si je belil glavo le s tem, ali naj igralcem dovoli, da njihove boljše polovice ostanejo pri njih tudi čez noč. Selektor Joachim Löw je dovolil celo alkohol, a v zmernih količinah.

Brez mesenih užitkov so ostali tudi Angleži. Selektor jim je obljubil seks, če uženejo Francoze. Pa jih niso, zato čakajo na novo priložnost. Za tri točke in seks. Oddahnili so si tudi Irci. Trenerski lisjak, Italijan Giovanni Trapattoni, seksa ni prepovedal. »Sam sem bil igralec in vem, kako je to. A vse mora biti smiselno in v določenih mejah,« je v šaljivem tonu dejal Trap, ki je fantom obljubil proste trenutke za druženje s svojimi lepšimi polovicami.

Seks ni bil prepovedan

Slovenija je na prvenstvu stare celine nastopila enkrat. Eden od sopiscev slovenske nogometne pravljice leta 2000 je dejal, da Srečko Katanec seksa ni nikoli prepovedal. Tudi izhode so imeli, družili smo se z navijači in družinami, izvemo od fantov iz Katančeve ere.

Deli s prijatelji