PRESTOP

Nekdanji slovenski reprezentant okrepil Olimpijo

Objavljeno 21. junij 2016 21.07 | Posodobljeno 21. junij 2016 21.07 | Piše: STA, S. U.

Sedemindvajsetletni Primorec je z Olimpijo podpisal dvoinpolletno pogodbo.

LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane se je okrepila z nekdanjim slovenskim reprezentančnim napadalcem Etienom Velikonjo, so sporočili iz kluba.

Sedemindvajsetletni Primorec je z Olimpijo podpisal dvoinpolletno pogodbo. V Ljubljano je prišel kot prost igralec, saj se mu je pogodba s prejšnjim delodajalcem Cardiffom iztekla. V pretekli sezoni je Velikonja kot posojeni igralec Cardiffa igral v drugi belgijski ligi za Lierse, za katerega je na 29 tekmah dosegel 24 zadetkov.

»Zelo sem vesel, da sem postal član NK Olimpija Ljubljana. Verjamem, da je to pravi korak v moji karieri. V prihodnje bom storil vse, da prispevam svoj delež k začrtanim ciljem Olimpije in ji pomagam do odmevnega rezultata v Evropi ter novih uspehov na domačem prizorišču. Želim si, da bi navijači prepoznali moj trud, sam pa bom storil vse, kar je v moji moči, da bom njihovo zaupanje upravičil z zadetki,« je za spletno stran Olimpije povedal Velikonja.

Športni direktor NK Olimpija Ljubljana Nenad Protega je bil po prihodu okrepitve v napadu zadovoljen. »Etien je izjemen fant in velik profesionalec, ki po našem mnenju sodi v garderobo državnih prvakov. Poleg izjemnega nogometnega znanja ga odlikuje tudi značajska stabilnost, kar je bilo, je in bo v Olimpiji vselej cenjeno. S prihodom Velikonje začenjamo s krepitvijo moštva za naslednjo sezono. Obljubili smo, da bomo našemu odličnemu moštvu priključili še nekaj kakovostnih posameznikov. Razmišljali bomo tako za danes kot tudi za jutri,« je povedal Protega.

Deli s prijatelji