NA ZMAGO

Negotovost v Olimpiji

Objavljeno 14. marec 2015 11.02 | Posodobljeno 14. marec 2015 11.03 | Piše: Rok Tamše

Danes in jutri imajo nogometaši tekme 24. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije. Najobetavnejši mladci bodo igrali tudi za pozornost selektorja Srečka Katanca.

Domen Črnigoj, levo, si bo jutri spet prizadeval za zmago Luke Koper. Foto: Roman Šipić

Slovenska nogometna karavana ne pozna počitka. Danes in jutri so na sporedu tekme 24. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, morda bolj kot druge sta v ospredju zanimanja dvoboja prvaka Maribora in ljubljanske Olimpije. Vijolični gostijo Zavrč, ki je z zmagama na domačem igrišču proti Domžalam in Luki Koper popravil spodrsljaj iz Novega mesta proti Krki. Vseeno v Ljudskem vrtu ne gre pričakovati presenečenja, saj ima strateg Maribora Ante Šimundža na voljo kakovostnejši in večji izbor igralcev. Zaradi poškodb manjkata le Dare Vršič in Erik Janža. Pri Haložanih ožji izbor igralcev že zahteva ukrepe. »Nekatere igralce je treba osvežiti in jim nameniti krajši premor, saj so v enem tednu odigrali kar tri tekme. O postavi in postavitvi igre bomo razmišljali tik pred zdajci. Na državne prvake se želimo dobro pripraviti. Na tekmi nimamo kaj izgubiti,« je dejal trener Zavrča Ivica Solomun, ki res lahko stavi na sproščenost svojih varovancev.

Povsem drugače, precej bolj napeto, je v Stožicah, kjer se bo Olimpija udarila z Gorico. Pri zeleno-belih še vedno manjka poškodovani prvi napadalec Andraž Šporar, prepoved nastopa pa imajo še trije prvokategorniki Nik Kapun, Miha Zajc in Darijan Matič. Če zmaji ne bodo premagali italijansko obarvanega moštva, bo to znamenje za alarm. Na udaru bi se znašel kdo drug kot trener Darko Karapetrović, ki pa ob omenjenih odsotnih igralcih in novincih dvomljive kakovosti pravzaprav ne more zagotavljati podvigov. Vseeno je v Stožicah slišati že vsem znano mantro, ki jo nenehno ponavlja tudi športni direktor Mile Ačimović: »Naš glavni cilj ostaja uvrstitev na mesta, ki nas peljejo v evropska tekmovanja. Imamo dovolj kakovostno moštvo, ki je zmožno začrtane cilje tudi izpolniti. S pomočjo strokovnega vodstva sem v zimskem prestopnem roku dodobra prečesal tržišče, ki ni ponujalo vrhunskih rešitev. To ne pomeni, da je trenutni igralski kader slab. Kje pa, razpolagamo z vsaj štirimi reprezentanti v mlajši članski izbrani vrsti in peterico izjemno izkušenih posameznikov, ki so v karieri doživeli in preživeli marsikaj. Potemtakem je logično pričakovati dobre rezultate. Ni razloga za preplah, saj verjamem v moštvo, ki sem ga selekcioniral v zadnjih osmih mesecih in pol.«

Na Obali bodo gostovale Domžale, ki so po zimskem premoru Mariboru ekspresno prepustile vodilni položaj. »Koper je bil vedno težak nasprotnik. Gre za izkušeno ekipo, ki bo poizkušala čim prej nadomestiti izgubljene točke. Dali bomo vse od sebe in poizkušali z novimi tremi točkami nadgraditi zmago proti Krki,« pravi domžalski steber obrambe Kenan Horić. Na Bonifiki ga čaka trd dvoboj, tudi zato, ker so Primorci med tednom, od srede prvega polčasa z igralcem manj, nesrečno izgubili proti Celju. Tokrat bodo kanarčki igrali brez štirih standardnih mož, saj so kaznovani Ante Tomić, Mitja Lotrič, Matej Pučko in Denis Šme.

Koprski trener Alen Ščulac s svojimi varovanci ne meče puške v koruzo, čeprav je njihov glavni cilj preboj v Evropo skozi pokalno tekmovanje. Posebno nabrušen je vse boljši mladi koprski as Domen Črnigoj, ki bi rad prepričal selektorja Srečka Katanca, da si konec marca zasluži preizkus na prijateljski tekmi v Katarju. Katanec bo seznam igralcev za to in kvalifikacijsko tekmo za Euro s San Marinom razkril v ponedeljek, o njegovem povabilu pa med drugimi obetavnimi fanti sanjata tudi Petar Stojanović (Maribor) in Benjamin Verbič (Celje). Pari 24. kroga so: Maribor – Zavrč, Rudar – Krka, Olimpija – Gorica (vse danes ob 16. uri), Kalcer Radomlje – Celje (jutri ob 15. uri), Luka Koper – Domžale (jutri ob 17.30).
 

Deli s prijatelji