LIGA PRVAKOV

Ne Messi ne Ronaldo, blestel je Ibrakadabra

Objavljeno 25. oktober 2013 19.10 | Posodobljeno 25. oktober 2013 19.12 | Piše: Rok Tamše

Kontroverzni napadalec PSG je Anderlechtu v ligi prvakov zabil kar štiri gole.

Zlatan Ibrahimović.

Ta teden je osrednja osebnost nogometne lige prvakov švedski reprezentant Zlatan Ibrahimović, ki je v glavnem mestu Evropske unije s štirimi zadetki torpediral sloviti, danes precej manj uspešni Anderlecht. Paris Saint-Germain je na koncu zmagal s 5 : 0. Dobri poznavalci nogometa vejo, da je danes težko doseči štiri zadetke celo na prijateljski tekmi proti nižjeligašu, kaj šele v elitnem klubskem tekmovanju. Ibrakadabra je zabil hat-trick v razmiku 19 minut v prvem polčasu, v nadaljevanju je še četrtič zatresel mrežo gostiteljev, en zadetek za potop Anderlechta pa je prispeval še Edinson Cavani.

V zadnjih petih tekmah za PSG dosegel 10 zadetkov

»Dobro se počutim. V tej sezoni smo močnejši, imamo močnejše igralce. Lahko osvojimo ligo prvakov, toda moramo se zavedati, da bo težje z vsakim naslednjim krogom,« je bil jasen kapetan in prvi zvezdnik francoskega prvaka, ki je tokrat povsem zasenčil Argentinca Lionela Messija, ki je za Barcelono zabil gol za 1 : 1 v Milanu, in Portugalca Cristiana Ronalda, ki je dosegel dva zadetka za domačo zmago (2  :1) Real Madrida proti Juventusu. Nogometne privržence posebno vznemirja tudi novembrski obračun Švedske in Portugalske v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer bosta v središču pozornosti prav Ibra in Cristiano.

Hvalnice 32-letnemu Ibrahimoviću ne nehajo deževati, v zadnjih petih tekmah za PSG je dosegel 10 zadetkov, v letošnji ligi prvakov šest (enega več ima Ronaldo). »V odlični formi je, gole zabija kot za šalo. Toda posebno sem hvaležen, ker je povsem vključen v igro moštva. Igral sem s številnimi velikimi igralci in on je eden izmed njih. Je kot lokomotiva, ki vleče soigralce v višave,« je dejal trener PSG, nekdanji francoski reprezentant Laurent Blanc. PSG ni doživel poraza na zadnjih 29 tekmah v vseh tekmovanjih.

Deli s prijatelji