LIGA PRVAKOV

Navdušen, ker se vrača v Monaco

Objavljeno 16. december 2014 14.47 | Posodobljeno 16. december 2014 14.47 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: liga prvakov

Manchester City : Barcelona in PSG : Chelsea sta izžrebani poslastici osmine finala lige prvakov.

Izžrebana osmina finala lige prvakov za zmagovalno lovoriko. Foto: Reuters

Žrebali so in izžrebali. V švicarskem Nyonu so včeraj namreč določili pare osmine finala nogometne lige prvakov. V oči bodeta dva; angleški prvak Manchester City se bo meril z Barcelono, francoski velikan Paris Saint-Germain pa s Chelseajem. Katalonci in nebeško plavi iz Manchestra so se že v zadnji sezoni pomerili v osmini finala, dvakrat je (z 2:1, 2:0) bila boljša Barça. PSG in Chelsea, ta je zmagal v skupini, kjer je bil letos tudi NK Maribor, sta lani igrala med seboj v četrtfinalu. Angleži so takrat napredovali po zaslugi zadetka v gosteh.

In kaj so na letošnji žreb porekli iz katarskega Pariza? »Lani smo doživeli učno uro, ki se ne sme ponoviti. Chelsea je za nas dober žreb. Zelo samozavesten sem, zaupam trenerju in igralcem, da bodo na igrišču prikazali vse najbolje od PSG,« je menil predsednik francoskega kluba Naser Al Khelaifi. Chelseajev sekretar David Barnard je odvrnil: »Naš nekdanji član David Luiz igra za njih. To je dober žreb, po logistični plati, predvsem za naše navijače. Obe moštvi sta glede na lansko sezono zelo spremenjeni; PSG ali kdo drug, bili bi v istem položaju.«

Športni direktor Manchester Cityja je Bask Txiki Begiristain. Nekdanji odlični nogometaš pa je med letoma 2003 in 2010 služboval prav pri Barceloni. »Zaradi načina, kako smo napredovali, doma smo premagali Bayern, v gosteh pa Romo, smo zelo samozavestni. V primerjavi z lansko sezono smo še okrepili moštvo, v konici napada pa imamo res vrhunsko kakovost,« je modroval Bask. »City je trd in zelo težak tekmec, eden od najtežjih v žrebu. Je tudi eden od glavnih pretendentov za naslov evropskega klubskega prvaka. Od zdaj do februarja se lahko veliko dogodi, a trdim, da bosta to izenačeni tekmi. Vselej razmišljam pozitivno in tudi zdaj imam v glavi le to, kako bomo premagali Manchester City,« pa je menil Barcelonin trener Luis Enrique.

O favoritu v paru Juventus : Borussia pa je nekdanji igralec stare dame in zdaj direktor Pavel Nedved imel jasno mnenje in tudi zelo samozavestno: »Žreb nam je bil zelo naklonjen. Ne bom rekel, da se bo Juventus uvrstil naprej, a verjamemo v naše možnosti in zmožnosti.« Arsenalov sekretar David Miles pa je o paru med topničarji in Monacom le navrgel: »Naš trener Arsène Wenger bo navdušen, ker bo spet odšel k svojemu nekdanjemu klubu.«

Obračun Pariza in Londona

Pari osmine finala nogometne lige prvakov (uvodne tekme bodo na sporedu 17., 18., 24. in 25. februarja, povratne pa 10., 11., 17. in 18. marca): Paris Saint-Germain : Chelsea, Manchester City : Barcelona, Bayer Leverkusen : Atletico Madrid, Juventus : Borussia Dortmund, Schalke 04 : Real Madrid, Šahtar : Bayern, Arsenal : Monaco, Basel : Porto. 

Deli s prijatelji