IZREDNA SKUPŠČINA

Nataša Horvat je nova predsednica Mure 05

Objavljeno 25. januar 2013 23.15 | Posodobljeno 25. januar 2013 23.19 | Piše: Ma. F., STA

Topič je poslal dopis, v katerem je spodbijal legitimnost skupščine, ki je bila sicer sklepčna.

MURSKA SOBOTA – Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05, ki je bil v zadnjem času v ospredju zaradi številnih težav v klubu, je danes dobil novo predsednico. Na izredni skupščini je predsedniški stolček zasedla Nataša Horvat, ki je tako zamenjala Miroslava Topiča. Tega so še pred tem razrešili s funkcije.

Topič se skupščine ni udeležil. Poslal je le dopis, v katerem je spodbijal legitimnost skupščine, ki je bila sicer sklepčna. Člani so potrdili spremembo statuta, ki je stopil v veljavo. Tako so razrešili Topiča, nova predsednica pa je Nataša Horvat, sicer namestnica direktorja murskosoboške enote Pošte Slovenije.

Prazne obljube vodstva na čelu s Topičem

Član novega upravnega odbora je postal tudi kapetan in najstarejši igralec Mure 05, Fabijan Cipot, ob njem pa še Dejan Kuronja. Odstavili so dva člana UO, in sicer Kristjana Gregoriča in Hansa Diukersloota. Kot pravijo v klubu, za nizozemske vlagatelje vrata v Muro 05 niso zaprta, če imajo poštene namere.

Nad Fazanerijo so se sicer v zadnjem času zgrnili črni oblaki. Razen evropskih prebliskov, za katere so predvsem zaslužni igralci Mure 05, je jesenski del sezone obeležila agonija, hudi krizi pa ni (bilo) videti konca. Rdeča nit nezadovoljstva so bile prazne obljube vodstva na čelu s Topičem, ta je izgubil kredibilnost in je bil javno označen za glavnega krivca za nastale razmere, ki so klub pahnile na rob preživetja.

Po končani jesenski sezoni so se dvignili na noge igralci, sledilo je sporočilo za javnost navijačev Mure 05, nato pa še težke obtožbe nadzornega odbora Mure 05, ki so tudi privedle do izredne skupščine kluba zaradi hujših kršitev statuta in samega poslovanja.

Deli s prijatelji