1. SNL

Napoved predsednika: Krško bo mali veliki klub

Objavljeno 23. december 2017 09.22 | Posodobljeno 23. december 2017 09.24 | Piše: Rok Tamše

Prvi mož nogometnega prvoligaša iz Posavja Zoran Omerzu se še odloča, kdo bo sedel na trenerski stolček.

Prvi strelec lige Miljan Škrbić je jeseni zabil 12 golov v dresu Krškega, Marin Jurina pa je že zapustil Posavje. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – »Ne vem, od kod informacija, da smo z Alenom Ščulcem že dogovorjeni, da bo naš trener. To ne drži. Pogovarjali smo se z več kandidati iz domovine in tujine, tudi z njim in našim nekdanjim trenerjem Tomažem Petrovičem. Toda odločili se še nismo. Ko se bo to zgodilo, bomo obvestili javnost,« nam je pojasnil predsednik slovenskega nogometnega prvoligaša Krško Zoran Omerzu. Krčani so dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva sporazumno prekinili sodelovanje s hrvaškim strokovnjakom Stipetom Balajićem, ki je v igralski karieri blestel v dresu Maribora. »Nogomet je res zelo nepredvidljiv. S Stipetom smo bili zelo zadovoljni, bil je prava osebnost za delo v našem klubu. Toda odločila je kombinacija vsega, tudi pogleda na lestvico. Kar nekaj tekem je bilo takšnih, ko ne bi smeli izgubiti točk. Skupaj smo spoznali, da med Stipetom in ekipo ni prave kemije. Sam je bil pri tem pošten, prekinitev sodelovanja je sprejel pozitivno. Razšli smo se kot prijatelji, kdo ve, morda bomo še kdaj sodelovali,« je idilične odnose z nekdanjim strategom opisal Omerzu, ki je na čelu prvoligaša iz Posavja od začetka oktobra, zdaj pa napoveduje, da bo nov trener znan še letos.

In predsednikova ocena jesenskega dela, po katerem je Krško na sedmem mestu z 19 točkami, tremi več od osmouvrščenega Aluminija? »Zadovoljni smo z izkupičkom. Imamo tudi prvega strelca lige Miljana Škrbića in prvega podajalca lige Tončija Mujana. Ob Ankaranu in Aluminiju imamo najmlajše moštvo, jeseni so se na tekmah uveljavljali trije domači 18-letniki, branilec Jan Gorenc (igral je na desetih tekmah, op. p.) ter vezista David Kovačič (15 tekem, 1 gol) in Ester Sokler (4 tekme). Zanimanje drugih klubov za Škrbića, Mujana in še koga obstaja, toda vse bi radi zadržali do konca sezone. To bo težko, sploh če bo finančna ponudba zelo ugodna. Seveda privoščimo našim igralcem, da napredujejo, da gredo v večje in bogatejše klube. To je realnost. Naš cilj je, da postanemo mali veliki klub. To pomeni, da iz domače nogometne šole, kjer vadi 250 otrok, uveljavimo kar največ igralcev na članski ravni. Uspehe mlajših selekcij želimo prenesti tudi v prvo ekipo. Z denarjem od prestopov želimo biti samozadostni in še dvigniti kakovost dela z mladimi,« je strategijo klubskega vodstva opisal Omerzu, ki je nekdaj nosil zeleni dres Krškega. Škrbića in Mujana bodo v nuklearnem mestu res težko obdržali, so se pa že razšli z napadalcem iz BiH Marinom Jurino, ki je v polsezoni dosegel tri zadetke.

Krčani želijo postati stabilen prvoligaš, ki se ne bi vsako sezono boril za obstanek v elitni druščini. Pri tem jim pomaga tudi podjetje za športni menedžment JSP iz Švice, s katero so začeli sodelovati lani. »Naši partnerji izpolnjujejo vse svoje obveznosti, tako kot tudi mi. Ko sem začel predsedniški mandat, smo se sestali in še enkrat preverili naše sodelovanje. Ugotovili smo, da smo na istem vlaku, da smo enotni pri idejah in njihovem uresničevanju. Je pa tako, da v finančnem pogledu vselej nekaj malega manjka, toda nikomur nismo ničesar dolžni, poslujemo normalno,« je povedal Omerzu, ki je zadovoljen tudi z obiskom tekem na stadionu Matije Gubca: »Resda ni več takšne evforije kot prvo sezono v prvi ligi, toda s podporo naših navijačev smo zadovoljni. Ob tej priložnosti bi se jim zahvalil za zvestobo klubu, v prihodnje jih bo na tribunah zagotovo še več.« 


Stoletnica kluba leta 2022

»Leta 2022 bo naš klub proslavil 100-letnico delovanja. Do takrat bomo imeli izdelan razvojni program, naša velika želja pa je, da bi se do takrat uvrstili tudi v evropsko tekmovanje,« je smelo napovedal predsednik Krškega Zoran Omerzu, ki se s sodelavci še usklajuje, kateri ugledni klub bi povabili na praznovanje stoletnice.




 

Deli s prijatelji