NOGOMETAŠ

Nadarjeni Luka v Handanovićev Inter

Objavljeno 31. maj 2015 11.52 | Posodobljeno 31. maj 2015 11.52 | Piše: Drago Perko

Komaj 16-letni Krčan Luka Kerin se avgusta seli v sloviti milanski Inter.

Luka Kerin bo od avgusta nastopal v dresu slovitega Interja. Foto: Facebook

Še en slovenski nogometni biser gre na tuje. Šestnajstletni Krčan Luka Kerin se seli v sloviti milanski Inter. Prestop in selitev mladega igralca je potrdil njegov agent Bojan Lazarević. Kerina so številni klubi spremljali že lep čas, najbolj pa se je zanj ogrel Inter. Do zdaj je bil član NK Krško, s katerim je bil državni prvak v kategorijah U13 in U15, poleg tega je vidni član kadetske reprezentance.

Upravičil bo zaupanje

V Italiji bo začel trenirati avgusta, ko bodo stekle priprave na novo sezono. »Novico mi je sporočil menedžer Bojan Lazarević, s katerim zelo dobro sodelujem in sem mu zelo hvaležen za to, kar je storil zame,« Luka pove, kako se je seznanil s selitvijo v vrste 18-kratnega italijanskega državnega prvaka, kjer vrata brani Samir Handanović.

Kerinu se uresničujejo otroške sanje, saj je vedno upal, da bo nekoč brcal v velikem klubu. »Naredil bom vse, da se tudi tam pokažem v najboljši luči in upravičim prihod v klub. Obenem si želim čim prej pridobiti status med igralci, nato pa si bom poskušal izboriti še nastop za člansko ekipo,« je ambiciozen mladi as.

Da je danes na poti v Inter, gredo zasluge tudi trenerski ekipi, v kateri so bili Rok Zorko, Gregor Hotko, Mirsad Mujakić, Slaviša Dvorančič, Ivo Zanchi, Iztok Kapušin in Srečko Denžič, ki je bdela nad njim. »Za moj veliki napredek v klubu je najbolj zaslužen moj sedanji trener Rok, a pozabiti ne smem niti na druge. Vsi so mi predali veliko znanja in dobrih napotkov za prihodnost, za kar se jim moram iskreno zahvaliti,« še pristavi.

Kar 11 let v NK Krško

Za nogomet ga je navdušil oče, s katerim sta redno hodila na vaško igrišče v Velikem Podlogu, kjer ga je že kot fantiča učil prvih veščin v nogometu. »Kljub njegovi poškodbi (po nesreči je na invalidskem vozičku) sva rada hodila na tekme in sčasoma me je za ta šport tako navdušil, da sem že pri petih letih začel obiskovati nogometno šolo NK Krško. Neizmerno sem mu hvaležen za vso podporo, kot tudi mami,« mladenič ne pozabi omeniti staršev, ki mu stojijo ob strani na športni poti, na kateri je 11 let igral v dresu NK Krško.

Kerin je vešč igre z obema nogama, njegov vzornik je Ronaldo. »Rad bi izboljšal svojo igro v vseh pogledih, saj kot igralec ne smeš biti nikoli zadovoljen sam s seboj,« ne skriva ambicij. Je tudi kadetski reprezentant, junija bo dvakrat igral proti Bosni in Hercegovini, septembra sledijo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. »Vsaka reprezentančna akcija je nov izziv in jo vedno nestrpno pričakujem. Kljub odhodu v Italijo pa si želim ostati del te ekipe, prav tako upam na vpoklic v A-reprezentanco, kar je tudi moj cilj.«


Vzorni dijak

Luka bo ostal dijak tehniške gimnazije v Krškem, kjer s prav dobrim uspehom končuje prvi letnik, v osnovni šoli pa je bil odličnjak. »Ko bom v Italiji, se mi bodo profesorji, ki so zelo razumevajoči, prilagodili in mi snov pošiljali po elektronski pošti.« Kaj pa italijanščina? »Nekaj je že znam. Pred kratkim sem končal tečaj in se kar veliko naučil, sicer pa verjamem, da mi bodo tudi bodoči soigralci pomagali, da osvojim veščine jezika. Upam, da mi bo čez kakšno leto že kar dobro steklo.«

 

Deli s prijatelji