EVRO 2012

Nad huligane s psi, ki grizejo mednožje, plastičnimi naboji in zvočnim topom

Objavljeno 07. junij 2012 21.00 | Posodobljeno 07. junij 2012 19.39 | Piše: Mi. S.

Bliža se evropsko prvenstvo v nogometu in na Poljskem so se policisti pošteno pripravili za spopade s huliganskimi navijači.

KRAKOV – »Policija bo brez milosti. Ostro bo obravnavala vsak nered. Verjemite, da nočete biti tam, kjer bo poljska policija,« piše Krakow Post. »Naše mesto ima dolgo zgodovino huliganizma. Policija že pozna lokalne fante in se ne boji po zraku letečih stolov. Ne pričakujte mehkih policijskih metod,« opozarjajo poljski policisti.

In kaj je v policijskem arsenalu?

Poleg posebnega protihuliganskega odreda, oboroženega s plastičnimi naboji, je tukaj še posebno vozilo z vodnim topom, ki ga ljubkovalno imenujejo tajfun, na razpolago pa bo tudi zvočni top, ki vas že pri najšibkejši nastavitvi prisili, da se polulate v hlače. Kot pika na i, so tukaj še policijski psi, izurjeni, da zagrizejo nepridiprave neposredno v mednožje.

Ne, to ni hec, še dodajajo v Krakow Postu.

 

Zvočno (sonično) orožje oddaja izjemno močne valove zvoka ali ultrazvoka, ki lahko človeka poškoduje, onesposobi ali tudi ubije. Najnižja nastavitev povzroči slabost, nelagodje, lahko pa pride tudi do uhajanja urina. Srednja nastavitev je dovolj, da se močno poškoduje bobnič, očesna zrkla začnejo vibrirati, kar pomeni začasno izgubo vida, nastopijo bolečine in zmedenost. Posledice najvišje nastavitve pa na noben način niso ugodne ...

 

Deli s prijatelji