NOGOMET

Na vrhu razigrani in učinkoviti zmaji

Objavljeno 01. avgust 2017 11.20 | Posodobljeno 01. avgust 2017 11.21 | Piše: Rok Tamše

Po tretjem krogu DP poln izplen nogometašev Olimpije in Maribora.

Goran Brkić se uveljavlja kot eden glavnih igralcev prenovljene Olimpije. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije na startu državnega prvenstva meljejo svoje nasprotnike, podobno kot Maribor, s katerim imajo maksimalni izkupiček točk. V 3. krogu so zmaji v Stožicah s kar 4:0 premagali Aluminij. »Dogovorili smo se, da bomo odigrali zbrano, odločno, podobno kot v Novi Gorici. Pokazali smo značaj in kakovost, zato nam je uspelo priti do visoke zmage. Tako kot treniramo, igramo tudi na tekmah. Dobro delo se nam vrača z zmagami in takšnimi lepimi goli,« je recept za odlične igre v prvih treh krogih razkril vezist Nik Kapun, veliki povratnik po poškodbi. Proti nebogljenemu Aluminiju s preveč naivno obrambo, ki že v prejšnjih sezonah v Ljubljani ni dosegel niti zadetka, kaj šele točke, je 23-letni Kapun dosegel pravi evrogol za končnih 4:0. »Ne samo moj, vsi goli so padli po lepih akcijah. Videl sem prostor, udaril žogo in šla je tja, kamor je morala iti,« je pojasnil Kapun. Pretirano zadržanemu trenerju Igorju Bišćanu se lahko smeji. Goran Brkić je zabil drugi gol v sezoni, Abass Issah je na vsaki tekmi dosegel po enega, strelec je bil tudi branilec Kenan Bajrić. »Zadovoljen sem s pristopom fantov, s hitrostjo, agresivnostjo in ritmom. Iz tekme v tekmo smo boljši,« pravi Bišćan, ki se mu slačilnica pospešeno polni. V klub je prispel novi napadalec Adres Vombergar, po kazni se vrača štoper Nemanja Mitrović, v kratkem bosta zdrava Kingsley Boateng in Nathan Oduwa. Odpisani hrvaški napadalec Leon Benko še stanuje v Ljubljani, a je na hladnem, ker baje s svojim nezadovoljstvom kvari ozračje v ekipi. Nekateri so prepričani, da bo imel Bišćan ob veliki konkurenci na treningih sladke skrbi s sestavo udarne enajsterice, drugi menijo, da bo težko krotil veliko nezadovoljnežev. V vsakem primeru je pred njim velik izziv in tudi priložnost, da se pri 39 letih dokaže kot trener.

Domžale delujejo, Gorica z ničlo

Domžale so ne glede na rotacijo petih igralcev s tekme proti Freiburgu v kvalifikacijah za ligo Evropa v Dravogradu odpravile Ankaran. Novi prvoligaš je sicer povedel, a so Domžalčani s svojo kakovostjo in energijo hitro postavili stvari na svoje mesto. »Uvod v tekmo ni bil dober in je bil daleč od tistega, kar smo si želeli. V nadaljevanju pa je naša mašina začela mleti,« je dejal trener rumenih Simon Rožman in dodal: »Ritem tekem je hud. Že peti teden zapored igramo dve tekmi na teden. Rotacije delamo zaradi zdravja igralcev, saj nočemo biti nespametni in tvegati poškodb. Mladi igralci kažejo vse svoje odlike, tako na tekmah kot na treningih. Popolnoma jim zaupam in zdaj naj to s pridom izkoristijo. Skrbi ni, pot je prava. V igri so še rezerve, a imamo še dovolj časa, da v nadaljevanju sezone to popravimo.« Pred Domžalčani je četrtkova povratna tekma s Freiburgom v Stožicah, kjer bodo lovili minimalni zaostanek (0:1). »To je za nas tekma leta. Rad bi, da navijači, podporniki in ljubitelji nogometa pridejo spodbujat fante, ki si to zagotovo zaslužijo. Z iskreno željo, borbenostjo in bučno podporo nas lahko ponese v senzacijo. Vemo, kdo je nasprotnik, in vse sile smo usmerili v to, da nadaljujemo svojo evropsko pot,« sporoča Rožman. V zadnjem dvoboju tretjega kroga je Celje prišlo do prvih točk proti Gorici, ki je zdaj na dnu lestvice z ničlo. 


Dobra dva gola na tekmo

Izidi 3. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Krško: Triglav 1:1 (500 gledalcev; Miljan Škrbić 55.; Matej Poplatnik 14. – 11m), Maribor: Rudar 1:0 (2200 gledalcev; Blaž Vrhovec 12.), Olimpija: Aluminij 4:0 (2200 gledalcev; Goran Brkić 8., Kenan Bajrić 15., Abass Issah 19., Nik Kapun 64.), Ankaran: Domžale 1:3 (250 gledalcev; Mihovil Klapan 5.; Lovro Bizjak 40., Luka Volarič 47., Jan Repas 61.), Celje: Gorica 1:0 (500 gledalcev; Lovro Cvek 55.). Vrstni red strelcev: Miljan Škrbić (Krško) 5 golov, Abass Issah (Olimpija) in Petar Franjić (Domžale) po 3. Pari 4. kroga: Aluminij: Celje (v petek ob 18. uri), Triglav: Olimpija (v soboto ob 16.50), Rudar: Krško (v soboto ob 20.30), Ankaran: Maribor (v nedeljo ob 16.50), Domžale: Gorica (v nedeljo ob 20.).




Prva liga Telekom Slovenije

1. Olimpija 3 3 0 0 9:1 9
2. Maribor 3 3 0 0 5:2 9
3. Domžale 3 2 0 1 8:3 6
4. Rudar 3 2 0 1 5:3 6
5. Krško 3 1 1 1 5:6 4
6. Aluminij 3 1 0 2 4:7 3
7. Celje 3 1 0 2 2:7 3
8. Triglav 3 0 2 1 3:4 2
9. Ankaran 3 0 1 2 2:6 1
10. Gorica 3 0 0 3 1:5 0

 

Deli s prijatelji